O bacterie periculoasă a fost descoperită într-un spital din Suceava

O bacterie periculoasă a fost descoperită într-un spital din Suceava, după ce doi copii au murit la scurt timp după naştere. Deși prezența bacteriei a fost confirmată de laboratorul DSP, directorul medical al spitalului susține că mai așteaptă efectuarea unor noi analize.  

14 mart. 2016, 16:53
O bacterie periculoasă a fost descoperită într-un spital din Suceava

Bacteria Pseudomonas a fost prezentă în 60% dintre probele recoltate în urmă cu o săptămână din  secțiile neonatologie și obstetrică-ginecologie ale Spitalului Județean Suceava.

Probele au fost prelevate după ce un copil a murit la 29 de ore de la naștere, iar al doilea a murit la șapte zile, după ce starea lui s-a agravat și a fost transferat la Spitalul de Copii din Iași, scrie antena3.ro.

Reprezentanții DSP au dispus de urgență dezinfectarea celor două secții ale Spitalului Județean de Urgențe Suceava.

„Am identificat prezența unui microb cu potențial periculos, de aceea am inițiat împreună cu spitalul măsuri urgente de remediere a acestei situații. S-au efectuat multiple dezinfecții, am îmbunătățit parte dintre circuitele funcționale acolo unde am constatat deficiențe. În continuarea anchetei epidemiologice, pe noi ne interesează să depistăm sursa apariției acestei bacterii”, a declarat Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava.

Bacteria Pseudomonas este foarte periculoasă pentru că este rezistentă la cele mai multe antibiotice.

Citeşte şi Doi copii din Teleorman cu simptome de SHU, transferaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală