O boală genetică FOARTE RARĂ o transformă în STATUIE UMANĂ

Millie Barker este o fetiţă  care suferă de una dintre cele mai rare boli genetice de pe Pământ, care îi osifică muşchii şi o face să devină, cu timpul, ca o statuie.

RomaniaTV.net
11 iun. 2014, 17:27

Britanica Millie Barker are numai 3 ani şi este una dintre cele 40 de persoane din Marea Britanie şi 700 din toată lumea care suferă de fibrodisplazie osificantă progresivă, o boală genetică rară şi cumplită, care îi transformă muşchii într-un „al doilea schelet”.

Afecţiunea, despre care ea nu are habar, progresează lent şi, la un moment dat, îi va osifica toţi muşchii şi o va face imobilă ca o statuie umană, scrie mirror.co.uk.

Citeşte şi Povestea femeii cu PATRU PICIOARE care a uimit lumea acum 100 de ani: Cum a reuşit să nască de CINCI ORI FOTO

Micuţa este veselă, îi place să danseze şi să se joace cu ceilalţi copii, dar părinţii îi privesc cu îngrijorare fiecare pas pe care îl face. Fiecare căzătură sau lovitură îi sporeşte rata de osificare a muşchilor. Din fericire, Millie nu merge încă pe bicicletă.

Dar mama ei, Lorraine, este de pe-acum îngrozită de faptul că va trei să îi explice, în curând, cât este de bolnavă. „Aş vrea să aibă o copilărie normală pe cât posibil, dar în acelaşi timp în vine să o învelesc în vată”, povesteşte Lorraine. „Este o fetiţă veselă şi foarte isteaţă. Mi-e frică atunci când mă gândesc că va trebui să îi explic ce înseamnă boala ei, când va fi mai mare”, a mai spus ea.

Cei care suferă de această boală au o existenţă scurtă, de aproximativ 40 de ani, iar pentru această boală nu există, din nefericire, vreun leac. Cel puţin până în prezent. Deja degetele de la picioare ale fetiţei au început să se curbeze spre interior.

Boala i-a fost descoperită anul trecut, când pe gât îi apăruseră nişte umflături.

Citeşte şi Povestea SATULUI în care OAMENII se TOPESC din cauza SOARELUI VIDEO

Tot ce îşi doreşte mama fetiţei este ca cercetările pe care le fac specialiştii din toată lumea pentru a găsi un leac acestei cumplite boli să avanseze în scurt timp. Lorraine, familia şi prietenii ei au strâns deja 5.000 de lire sterline pentru a contribui astfel la fondurile pentru cercetare.

Ea speră ca un leac să se descopere cât mai curând şi astfel fetiţa ei să fie salvată. Specialiştii au speranţe. Boala „îi transformă pe copii în statui umane – o minte sănătoasă într-un trup îngheţat”, după cum au descris-o medicii pe înţelesul tuturor.