O cunoscută actriţă a murit la doar 30 de ani. A jucat într-un film nominalizat la Oscar

Actriţa elenă Mary Tsoni, cunoscută pentru rolul din "Dintele Câinelui", nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2011, a murit luni, la vârsta de 30 de ani.

RomaniaTV.net
08 mai 2017, 15:56
O cunoscută actriţă a murit la doar 30 de ani. A jucat într-un film nominalizat la Oscar

Mary Tsoni a fost găsită moartă luni dimineaţă, în locuinţa sa din Atena. Cauzele morţii sunt necunoscute, apropiaţii neştiind ca ea să fi suferit de vreo afecţiune.

Mary Tsoni avea 30 de ani, era născută la Atena, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Levadeia, familia sa mutându-se de mai multe ori, ca urmare a profesiei tatălui. Şi-as început studiile la Şcoala de Artă din Atena, dar şi le-a desăvârşit la Londra, unde a absolvit în 2005 Musical Theater Dance Attic.

După reîntoarcerea în Grecia a fost distribuită în primul său film, Evil (2005), de către regizorul Giorgios Nousias. A devenit însă cunoscută în 2009, o dată cu pelicula „Dintele câinelui” (Kinodontas), în regia lui Yorgos Lanthimos. Filmul a fost distins în 2009, la Cannes, cu premiul Un Certain Regard, iar în 2011 a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel Mai Bun Film Străin.