O firmă de securitate a descoperit că milioane de aplicații pentru Android sunt infectate cu malware

Milioane de aplicații dintr-o anumită categorie a magazinului Play Store al celor de la Google sunt infectate cu un malware, conform unei companii de securitate.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 08:55
O firmă de securitate a descoperit că milioane de aplicații pentru Android sunt infectate cu malware

Check Point, o firmă de securitate care stă la baza a numeroase descoperiri îngrijorătoare din domeniul digital, avertizează, din nou, cu privire la aplicațiile pe care le instalăm pe smartphone-urile personale. Compania de securitate a descoperit că milioane de aplicații pentru Android, chiar din magazinul oficial al celor de la Google, conțin un malware, pe care firma l-a intitulat sugestiv FalseGuide. Numele este dat de faptul că acest malware a fost descoperit exclusiv în așa-numitele ghiduri de gaming. Acest gen de aplicații pretind că îi ajută pe cei care joacă anumite jocuri cu diverse informații și sfaturi utile, scrie profit.ro. 

Falsele ghiduri pentru gaming profită de popularitatea jocurile, care sunt jucate uneori și de zeci de milioane de utilizatori, pentru a ajunge pe cât mai multe telefoane posibil. Malware-ul din aceste aplicații creează un așa-numit botnet – o rețea de dispozitive infectate care pot fi comandare de la distanță de hackeri.