O islamistă sinucigaşă s-a detonat cu bebeluşul ei, în Mosul

Femeia care a comis atentatul se amestecase în mulţimea care se refugiase din calea atacurilor armate. Femeia a vizat un grup de soldaţi care luptau împotriva jihadiştilor din Mosul, înainte de a comite carnagiul.

10 iul. 2017, 12:29
O islamistă sinucigaşă s-a detonat cu bebeluşul ei, în Mosul

În imagini apare femeia care purta o burqa şi îşi ţinea într-o mână bebeluşul, iar în cealaltă, o geantă în care se aflau explizibili, dar şi un detonator. Femeia mergea printre soldaţii irakieni şi se pregătea să comită atentatul. 

Dar planul femeii nu a mers aşa cum era prevăzut, iar dispozitivul exploziv nu a explodat de la început, ci după ce ea a trecut printre soldaţi.

Citeşte şi Atentat SPECTACULAR la Istanbul, dejucat de către poliţia antiteroristă

În urma acestui atac, femeia, copilul ei şi doi soldaţi au murit, iar mai mulţi civili au fost răniţi, potrivit

Autorităţile irakiene  urmează ca, în scurt timp, să anunţe înfrângerea grupării jihadiste Stat Islamic din Mosul – oraş care se se întinde pe uu teritoriu care s-a redus la simţitor în zilele recente.

Trupele irakiene se confruntă cu aproximativ 200 de soldaţi al Statului Islamic, precum şi cu un grup de femei – aşa-numitele „neveste de islamişti” – care execută misiuni sinucigaşe. Aceste femei sunt greu de identificate de către autorităţi deoarece cultura conservatoare nu le permite soldaţilor şi altor autorităţi să fie controlate şi corporal pentru a afla dacă acestea ascund sub hainele lor dispozitive explozove sau alte arme.