Atentat SPECTACULAR la Istanbul, dejucat de către poliţia antiteroristă

Poliţia antiteroristă din Istanbul a arestat, vineri, 29 de membri ai grupării teroriste Stat Islamic care puneau la cale un "atentat spectacular", a informat, vineri, presa turcă.

07 iul. 2017, 19:32
Atentat SPECTACULAR la Istanbul, dejucat de către poliţia antiteroristă

Între suspecţii arestaţi figurează şi 22 de cetăţeni străini, a precizat agenţia de presă turcă Dogan, care a mai informat că, în cursul acestor operaţiuni, au fost confiscate mai multe aparate electronice, precum li o armă de foc.

Publicaţia Hurriyet scrie că 29 de persoane au fost, în total, arestate, între care multe au luptat în zone de război, făceau parte din una şi aceeaşi celulă care se pregătea să comită un „atentat spectacular”. Jihadiştii nu au mai comis atentate pe teritoriul Turciei de aproximativ 6 luni. Cel mai recent dintre acestea s-a produs în noaptea de Anul Nou, când 39 de persoane au fost ucise într-un local de lux din Istanbul, pe malurile Bosforului, potrivit Belga.

Citeşte şi OSDO anunţă: Cel puţin 57 de morţi într-un raid aerian ce a vizat o închisoare controlată de jihadişti, în Siria

Turcia este locul preferat al jihadiştilor străini, în special cei din Europa, care încearcă să recapete zonele controlate de SI în Siria.