O navă americană de desant, exerciţii comune cu fregata Regele Ferdinand în Marea Neagră. Rusia va supravehgea operaţiunea

O navă americană de desant a sosit în Portul Constanţa, unde va staţiona trei zile, după care va desfăşura activităţi comune de instruire în Marea Neagră cu Fregata "Regele Ferdinand", informează News.ro. Rusia a anunţat că va supraveghea mişcările navei americane.

RomaniaTV.net
07 ian. 2019, 14:46
O navă americană de desant, exerciţii comune cu fregata Regele Ferdinand în Marea Neagră. Rusia va supravehgea operaţiunea

Nava americană de desant USS Fort McHenry (LSD-43) face o vizită în portul Constanţa şi va staţiona timp de trei zile la Terminalul de Pasagere, în perioada 7-10 ianuarie, potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale Române.

Pe timpul escalei, conducerea Comandamentului Flotei va primi vizita reprezentanţilor navei americane, iar un detaşament de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină va desfăşura o vizită de documentare la bordul navei americane.

După plecarea din port, joi, nava de desant USS Fort McHenry şi Fregata „Regele Ferdinand” vor executa o serie de activităţi de instruire comune, în apele teritoriale ale României şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Rusia monitorizează activităţile din Marea Neagră

Flota rusă a Mării Negre urmăreşte activităţile navei militare americane USS Fort McHenry, care se află în portul Constanţa, a anunţat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării.

„Nava americană se află în Marea Neagră de duminică seară de la ora 21.00. Luni la ora 9.30 (8.30, ora României), nava USS Fort McHenry a intrat în portul român Constanţa”, a comunicat luni seară Ministerul rus al Apărării, citat de ediţia italiană a agenţiei de presă Sputnik şi de Agenzia Nova.

Vasul de patrulare Pytlivij, aparţinând Flotei militare ruse a Mării Negre, urmăreşte manevrele navei americane pentru desant marin USS Fort McHenry, precizează Moscova.

„Vasul de patrulare Pytlivij efectuează activităţi complexe de monitorizare pentru a ţine sub control manevrele navei USS Fort McHenry”, precizează Ministerul rus al Apărării.