O nouă furtună tropicală s-a format în Oceanul Atlantic. Katia ar urma să rămână în largul Mexicului până vineri dimineaţă

O nouă furtună tropicală numită "Katia" s-a format în largul Mexicului, al treilea fenomen ciclonic simultan în Oceanul Atlantic cu uraganul Irma, de categoria a 5-a, și furtuna tropicală Jose, a anunțat miercuri Centrul național al uraganelor (NHC), cu sediul la Miami, relatează AFP.

06 sept. 2017, 17:28
O nouă furtună tropicală s-a format în Oceanul Atlantic. Katia ar urma să rămână în largul Mexicului până vineri dimineaţă

Katia s-a format în Atlantic la 165 kilometri est de portul Tampico din Mexic. Furtuna tropicală se deplasează cu circa 45 km/h în direcția sud-est, fiind însoțită de rafale de vânt de 65 km/h, a precizat NHC într-un buletin dat publicității la ora 09:00 GMT.

„Potrivit previziunilor în curs, Katia ar urma să rămână în largul Mexicului până vineri dimineață”, a precizat NHC.

Potrivit Agerpres, Katia ar urma să crească în intensitate în următoarele 48 de ore, dar NHC nu a furnizat până acum niciun indiciu privind posibilitatea ca furtuna tropicală să se transforme în uragan.

Uraganul Irma a lovit deja miercuri insula Barbuda și amenință Puerto Rico și Florida.

Furtuna tropicală Jose se află la circa 2.000 km est de Antilele Mici și se îndreaptă spre Caraibe. NHC estimează că Jose va atinge forța unui uragan în cursul zilei de miercuri, notează AFP.