O nouă plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, depusă la Parchet

Deputaţii şi senatorii PSD au depus şi ei o plângere la Parchet împotriva preşedintelui Traian Băsescu. 175 de parlamentari au semnat plângerea care va fi anexată la cea înregistrată miercuri de senatoarea Gabriela Firea.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 09:28
O nouă plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, depusă la Parchet

„Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei 13.04.2014, in cadrul emisiunii „Jocuri de putere” realizata de Rares Bogdan, referindu-se la activitatea parlamentara a d-nei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei Parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor
din zona comunei Nana, jud. Calarasi a afirmat: mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este Primar, ca s-ar putea sa nu-l gasesca intr-zi acasa daca…. Nu-i atenta…. Inteleg ca in Parohia lui se intampla destule lucruri rele, declaratie inregistrata la min. 01;47;50 din inregistrarea emisiunii.

Afirmatia facuta in referire directa la activitatea de primar a sotului d-nei senator, constituie un mijloc de constrangere a acesteia in scopul determinarii neindeplinirii atributiilor parlamentare care ii revin, ce sunt de natura sa lezeze interesele personale ale numitului Basescu Traian si ale familiei acestuia.

Comisia parlamentara a fost infiintata prin Hotararea Parlamentului nr. 74/10.12.2013 (anexata), membrii acestei comisii avand in conformitate cu Regulamentul ei (anexat) analiza legalitatea transmisiilor succesive ale drepturilor de proprietate in zona comunei Nana.

Ne aflam in prezenta savarsirii infractiunii de santaj consumata prin aceea ca amenintarea proferata public ca mijloc de insuflare a unei temeri si realizare a unei constrangeri morale serveste la determinarea impiedicarii actiunilor d-nei senator in folosul autorului exprimarilor in sensul art. 207 C.pen ce defineste elementele constitutive ale infractiunii de santaj.

Denuntul nostru este motivat si de imprejurarea ca prin admiterea unor asemenea practici se aduce atingere directa libertatii de exprimare si actiune a parlamentarilor astfel cum este garantata de imunitatile constitutionale.

Mentionam ca noi, parlamentarii semnatari ai prezentului denunt, consideram ca numitul Basescu Traian, care ocupa functia de Presedinte al Romaniei, se bucura numai de imunitatea prev. art. 84 alin 2 din Constitutia Romaniei, care nu il ocroteste in ceea ce priveste viata si afacerile sale private conform principiului egalitatii in fata legii prev. de art. 16 alin 1 din Constitutie, el neputandu-se situa mai presus de lege conform alin 2 al aceluiasi text de lege.

Pentru aceste considerente solicitam cercetarea si trimiterea in judecata a numitului Basescu Traian”, se precizează în plângerea depusă si semnată de cei 175 de parlamentari USD.

Şi senatorul PSD Gabriela Firea s-a prezentat miercuri la Parchetul General, unde a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de ameninţare şi şantaj. Senatorul PSD l-a atacat dur pe Traian Băsescu după depunerea plângerii. 

Ea a explicat că a fost bulversată de declaraţiile pe care Traian Băsescu le-a făcut marţi seară la adresa ei, iar fiul ei cel mare s-a simţit ‘profund umilit şi jignit’.

În opinia sa, lui Traian Băsescu nu i-a mai rămas nimic altceva de făcut „decât să se războiască cu morţii, cu fostul meu soţ, întinându-i memoria”.

Duminică seară, în cadrul unei emisiuni, şeful statului i-a transmis fostei jurnaliste Gabriela Firea, membru în Comisia Nana, să fie foarte atentă la soţul ei, Florentin Pandele, că s-ar putea să nu mai ajungă într-o zi acasă.