O româncă din Italia a fost insultată pentru că voia să se înscrie în alegerile locale

Un scandal răsunător şi o anchetă au fost semnalate în Italia, după ce o româncă a fost insultată pe Facebook pentru că voia să candideze la alegerile locale. 40 de persoane, inclusiv o parlamentară, sunt judecate pentru calomnie în acest scandal.

05 oct. 2016, 13:49
O româncă din Italia a fost insultată pentru că voia să se înscrie în alegerile locale

Românca de 31 de ani, Lorena Roşcăneanu, s-a înscris în Partidul democrat pe 31 martie 2016, după ce i s-a propus să candideze pe listele acestei mişcări, la Torino, la alegerile din vară. Lorena, care era casieră la un bar al palatului de justiţie, a fost atacată imediat pe reţelele de socializare, informează România TV.

Laura Castelli, de la Mişcarea Cinci stele, a publicat pe Facebook o fotografie în care românca apare alături de primarul din Torino, membru al aceluiaşi Partid Democrat. Au urmat insultele la adresa româncei, care a fost acuzată că este amanta primarului.

Citeşte şi Un italian, condamnat la 9 luni de munci agricole pentru că a insultat o româncă

Tânăra a renunţat să mai candideze la locale, dar i-a dat în judecată pe cei care au umilit-o. Laura Castelli, cea care a lansat practic atacul, este acuzată de calomnie, la fel şi alte zeci de persoane.