O suedeză a oferit adăpost în propria casă celor două românce care cerşeau în faţa blocului

O femeie din Suedia a făcut un gest incredibil pentru două surori din Dâmboviţa. Femeia a fost impresionată de cele două românce care cerşeau în faţa blocului în care locuieşte şi s-a oferit să le ia acasă. Mai mult, aceasta le-a dat chiar şi o ideie de afacere: le-a propus să facă linguri de lemn, aşa cum făceau în ţară.

16 sept. 2015, 11:58
O suedeză a oferit adăpost în propria casă celor două românce care cerşeau în faţa blocului

Moa Gundemark este din Gnesta, o localitate aflată la doar o oră de Stockholm şi locuieşte într-un apartament împreună cu cele două fetiţe şi un câine. Femeia a fost impresionată de suferinţa celor două surori, Aurelia şi Georgeta, care cerşeau lângă blocul în care locuieşte.

Moa nu a stat mult pe gânduri şi le-a luat imediat pe cele două surori şi le-a luat la ea acasă.

„Eu merg, de obicei, pe prima impresie pe care mi-o fac oamenii și ei mi-au lăsat impresia că sunt politicoși, foarte modești și cinstiți. Sunt niște oameni cu care te înțelegi ușor. (…) E important să nu-ți fie frică să îi întrebi și să-i cunoști. Și e important să nu ai oameni săraci în societate. Cred că este o strategie bună să ai o societate egalitaristă”, a spus Moa Gundemark. 

După ce le-a oferit un acoperiş deasupra capului, femeia le-a îndrumat să nu mai cerşească şi să se apuce de făcut linguri din lemn, aşa cum făceau în România. 

„Ne-a întrebat ce facem noi, la noi acasă, cu ce ne-am ocupat. Și noi am spus că linguri. A fost ideea ei: „hai să încercăm, hai să facem”. Și am încercat. Am adus de acasă, că nu aveam sculele necesare la noi… Am avut încredere în ea și atâta tot”, a declarat Geta, pentru  greatnews.ro

Citeşte şi Două românce, REGINELE HOŢILOR din Paris. Au trimis în România aproximativ 700.000 de euro VIDEO