O vedetă a Teatrului Balşoi din Rusia nu a primit viză de intrare în SUA pentru un eveniment cultural

Unei cunoscute balerine de la Teatrul Bolşoi din Rusia i-a fost refuzată acordarea vizei de intrare în Statele Unite pe fondul reducerii drastice a personalului diplomatic, ea fiind astfel privată de participarea la o gală organizată la New York, au informat joi agenţiile ruse.

20 apr. 2018, 06:25

Olga Smirnova, împreună cu un alt dansator de la Balşoi, Jacopo Tissi, urma să ia parte, luni, la o gală desfăşurată la Centrul Lincoln din New York, însă celor doi le-a fost refuzată viza de muncă de către Serviciul de Imigrare al SUA, după cum a indicat pentru agenţia oficială de presă rusă RIA Novosti o organizatoare a galei.

„Suntem foarte dezamăgiţi de această decizie. Era vorba despre acelaşi tip de viză pe care o cerem şi o primim de fiecare dată pentru artiştii noştri”, a declarat organizatoarea evenimentului, Eve Hodgkinson.

La rândul său, Teatrul Bolşoi a comunicat că acest refuz ar putea fi cauzat de o „problemă tehnică” şi, probabil, viza nu a putut fi emisă la timp.

Olga Smirnova este o stea în plină ascensiune a Teatrului Bolşoi, foarte respectată în Rusia în special pentru rolul principal din „Lacul Lebedelor” şi pentru evoluţia din noua versiune a clasicului „Un erou al timpului nostru”.

Ambasada Statelor Unite în Statele Unite şi-a redus drastic efectivele după o serie de expulzări ale diplomaţilor de ambele părţi ca urmare a acuzaţiilor de ingerinţă rusă în alegerile din SUA şi de otrăvire a unii fost spion rus în Anglia.

Şaizeci de diplomaţi americani au fost expulzaţi la sfârşitul lunii martie, iar consulatul american de la Sankt-Petersburg a fost închis ca răspuns la expulzările dispuse de Washington şi de aliaţii săi după otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal în Marea Britanie.