Oameni disperaţi din cauza unui NOR DE CENUŞĂ într-un cartier din Craiova. Aerul este irespirabil VIDEO

Un cartier din Craiova a fost acoperit de cenuşa de la centrala de termoficare. Oamenii sunt disperaţi, spun că au ajuns la capătul răbdării şi sunt decişi să intre chiar în greva foamei. Nu pot aerisi din cauza prafului, iar aerul este irespirabil. Au făcut reclamaţii peste reclamaţii, dar problema este încă nerezolvată.

11 nov. 2015, 13:07
Oameni disperaţi din cauza unui NOR DE CENUŞĂ într-un cartier din Craiova. Aerul este irespirabil VIDEO

Zeci de familii din cartierul Bariera Vâlcii trăiesc un adevărat coşmar. Casele, ferestrele, maşinile şi totul în jur e acoperit de un strat gros de cenuşă care ar veni de la coşurile de fum ale Centralei Electrice de Termoficare.

Reprezentanţii CET spun că până la sfârşitul anului vor pune în funcţiune o nouă instalaţie, aşa cum prevăd normele europene, dar că nici acum nu poluează mediul şi că, de fapt, norul de cenuşă este praf.

„Este un fum curat, este mat. Nu considerăm că se realizează o poluare care să afecteze în niciun fel zona si populatia. Praf este şi de la pamant, este o perioada in care nu a plouat de foarte mult timp”, a declarat Dan Vasil director CET Craiova, potrivit România TV.

Pe directorul CET îl contrazic şi comisarii de mediu care susţin că au amendat de mai multe ori societatea, ultima dată cu 50 de mii de lei.

Citeşte şi: CET-urile, sub ameninţare europeană. O eurodeputată se opune: „Sunt costuri prea mari pentru români!”