Obama: SUA vor furniza toate informaţiile solicitate în legătură cu scandalul de spionaj

Statele Unite le vor furniza aliaţilor europeni toate informaţiile solicitate de aceştia în legătură cu activităţile de spionaj electronic, afirmă preşedintele SUA, Barack Obama, aflat în vizită în Tanzania, informează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 19:51
Obama: SUA vor furniza toate informaţiile solicitate în legătură cu scandalul de spionaj

Washingtonul continuă „să evalueze” conţinutul articolului cotidianului britanic The Guardian şi „va comunica în mod adecvat cu aliaţii săi”, a spus Obama.

„Când vom avea un răspuns, ne vom asigura că toate informaţiile vor ajunge la aliaţii noştri europeni”, a subliniat Obama.

Uniunea Europeană şi mai multe state europene au somat miercuri Statele Unite să ofere explicaţii în legătură cu acuzaţiile de spionaj.

Preşedintele SUA a subliniat că agenţiile americane de informaţii îşi vor continua activităţile. „Există un lucru pe care Statele Unite şi serviciile de informaţii vor continua să îl facă, anume să înţeleagă mai bine lumea şi ce se întâmplă în capitatele lumii. Încearcă să afle lucrurile din interior, dincolo de ce este disponibil din surse deschise”, a spus Obama.

„Orice serviciu de informaţii, nu doar cele americane, ci toate serviciile de informaţii europene, toate serviciile asiatice, oriunde există servicii de informaţii, toate vor face acelaşi lucru: vor încerca să înţeleagă lumea mai bine, din surse care nu sunt disponibile prin New York Times sau NBC News. Dacă nu ar fi necesar acest lucru, nu ar mai fi nevoie de servicii de informaţii. Vă pot garanta că şi în capitalele europene există oameni care sunt interesaţi – dacă nu de ce am mâncat la micul-dejun – măcar de subiectele pe care le voi discuta cu liderii europeni când mă întâlnesc cu ei. Aşa lucrează serviciile de informaţii”, a explicat Obama.