Obiceiuri care îţi menţin creierul în formă

Cu cât sunt mai sănătoase obiceiurile tale zilnice, cu atât mai bine și mai ușor va fi pentru celulele nervoase să funcționeze și să se regenereze.

13 sept. 2017, 06:49
Obiceiuri care îţi menţin creierul în formă

La prima vederea alimentația pare a fi doar o nevoie fizică aceasta are o semnificație mult mai amplă. Toate acțiunile tale din decursul unei zile se vor răsfrânge asupra activității tale cerebrale.

Având o masă de aproximativ 1,5 kilograme, creierul uman consumă aproximativ 20% din energia corpului tău. Orice activitate pe care o faci indiferent de cât de amplă sau nu este ea, creierul este parte funcțională, iar anumite activități precum cititul, conversațiile, meditația par a fi de un real folos pentru buna funcționare a celulelor nervoase.
Gândurile și emoțiile afectează creierul

Regenerarea creierului presupune să ai o viață sănătoasă liniștită și cu activități care să stimuleze capacitățile sale naturale.

Stresul de zi cu zi, gândurile negative, acțiunile și obiceiurile nesănătoase îngreunează cu mult buna funcționare cerebrală.

Astfel că, exercițiile fizice făcute în mod constant, indiferent că este vorba de o simplă plimbare de 30 de minute pe zi sau o oră muncită la sală, va ajuta creierul să se bucure de un aport crescut de oxigen. Stimularea producției de endorfine eliberate în timpul activităților tale preferate sunt responsabile de buna dispoziție care ajută la consolidarea structurii nervoase a organismului uman.

Indiferent că îți place să alergi, să dansezi, să mergi cu bicicleta, aceste activități reprezintă o doză de sănătate curată.

Creierul trebuie lucrat în fiecare zi prin dverse activități mai vechi sau mai noi. Nu te teme să faci ceva neobișnuit precum să înveți să mergi pe bicicletă dacă până acum nu ai învățat, sau să călătorești , să socializezi, să înveți o limbă străină. Niciodată nu este prea târziu să înveți ceva nou. Cunoașterea nu are vârstă.

Alimentația nesănătoasă, cel mai mare dușman al creierului

Mâncarea bogată în grăsimi saturate, cea de tipul fast food, semipreparatele sau în care predomină făinoasele în combinații cu diverse sosuri nu fac nimic altceva decât să îngreuneze activitatea cerebrală și procesul de regenerare a celulelor nervoase.

Încearcă să te bazezi pe o alimentație slab calorică care să îți aducă aportul nutrițional corespunzător activităților tale. Asigură-te că îi furnizezi și o doză de energie și consumă dimineața un fruct sau o porție de ciocolată neagră sau o lingură de miere cu lămâie. De asemenea nu trebuie neglijate produsele cu un conținut ridicat de Omega-3, poți opta pentru pește o dată pe zi sau celuțin de 3-4 ori pe săptămână.

Sexul și meditația susțin sănătatea cerebrală

Ambele activități ajută la eliminarea stresului și produc hormonii cunoscuți sub denumirea de serotonină, dopamină și oxitocină. Acești hormoni au un efect benefic asupra celulelor nervoase ajutând considerabil la formarea de noi celule.

În plus,meditația te ajută să dezvolți anumite capacități în special atenția, memoria, concentrarea și totodată să te bucuri de un somn mai bun.

Relaxarea sistemului nervos după o zi haotică la muncă este vitală pentru a-ți menține creierul mereu tânăr și în mișcare.

Folosește-te de aceste obiceiuri cât de mult poți și bucură-te de o viață sănătoasă, echilibrată și frumoasă alături de cei dragi!

Citește și: Boli grave cauzate de stres