Olguţa Vasilescu, anunţ despre LEGEA PENSIILOR: Se va face o diferenţiere între pensionarii în funcţie de stadiul de cotizare VIDEO

Ministrul Muncii a anunţat că vor exista două acte normative pe legea pensiilor. Astfel, se va face o diferenţiere între pensionarii care au contribuit mai mult de 10 ani la stat şi cei care au contribuit sub această limită de timp. Avantajaţi vor fi cei care îndeplinesc stadiul minim de cotizare de 10 ani.

18 oct. 2017, 07:14
Olguţa Vasilescu, anunţ despre LEGEA PENSIILOR: Se va face o diferenţiere între pensionarii în funcţie de stadiul de cotizare VIDEO

„Cei care sunt pensionari şi au cotizat peste 10 ani vor avea toate drepturile conform contributivităţii, în sensul că se va creşte pe punctul de pensie, se va reactualiza cu rata inflaţiei. Ceilalţi, care sunt impropiru numiţi pensionari pentru că vorbim de indemnizaţia socială minimă de fapt, vor rămâne pe o lege specială. Lor le-a crescut anul acesta de la 400 de lei la 520 de lei şi va creşte de la începutul anului la 640 de lei. Practic nicio persoană cu vârsta de pensionare nu va fi sub această sumă, dar pentru ei creşterile vor fi în momentul în care Guvernul îşi va permite să facă aceste modificări.

Anul viitor se va creste pe pct de pensii. A doua etapa prevede corectiile pe care Casa Nationala trebuie sa le faca prin recalculare”, a spus Olguţa Vasilescu la România TV

Recent, Lia Olguţa Vasilescu a vorbit la România TV despre proiectul legii pensiilor, subliniind că nicio pensie nu va scădea după intrarea ei în vigoare, iar vârsta de pensionare a femeilor nu va creşte.

„Legea e gata, proiectul e finalizat, a rămas să facem nişte calcule împreună cu Casa de Pensii şi Ministerul de Finanţe. Liviu Dragnea a vrut nişte exemple foarte concrete, cât e azi pensia unui fost medic, cât va ajunge, fost agricultor şamd, pentru ca atunci când venim cu legea în spaţiul public să putem răspunde la toate întrebările”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

După intrarea în vigoare a legii, toate pensiile vor fi recalculate, însă Lia Olguţa Vasilescu a dat asigurări că niciuna nu va scădea.