ONU, preocupată de arestarea în Egipt unei avocate şi militante pentru drepturile omului

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, este "preocupat" de arestarea în Egipt a avocatei și luptătoarei pentru drepturile omului, Azza Soliman, se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al acestuia.

07 dec. 2016, 21:33
ONU, preocupată de arestarea în Egipt unei avocate şi militante pentru drepturile omului

Poliția egipteană a arestat-o miercuri pe Azza Soliman, după ce luna trecută îi interzisese să călătorească în străinătate, potrivit unui membru al familiei sale și unui avocat.

Soliman, care a fondat Centrul de asistență juridică pentru femeile egiptene, a fost arestată la domiciliul său și condusă pentru a fi interogată asupra unor bănuieli „de obținere de fonduri din străinătate pentru a dăuna intereselor naționale ale țării”.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq, a apreciat că această arestare „este ultima manifestare în linia unei restrângeri progresive” a libertății de exprimare în Egipt.

Citeşte şi Un tribunal egiptean a revocat sentinţa de condamnare la închisoare pe viaţă a fostului preşedinte Morsi

„Secretarul general subliniază rolul important pe care îl joacă societatea civilă și ONG-urile în sprijinul guvernelor”, a adăugat acesta.

După ce armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, autoritățile reprimă orice formă de opoziție și nu ezită uneori să ia direct drept țintă organizațiile de apărare a drepturilor omului, menționează AFP.