Operaţiune DRAMATICĂ de salvare: Un turist a căzut într-o râpă, în Munţii Piatra Craiului

Operaţiune dramatică de salvare în Munţii Piatra Craiului. Un turist a căzut zeci de metri într-o râpă şi a cerut ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor, care au reuşit să-l salveze, informează România TV.

08 feb. 2014, 12:35
Operaţiune DRAMATICĂ de salvare: Un turist a căzut într-o râpă, în Munţii Piatra Craiului

Patru tutrişti se aflau pe un drum care mergea spre refugiul Crăiţa din Munţii Piatra Craiului. Se pare că unul dintre aceştia, un bărbat de 41 de ani, ar fi făcut un pas în spate, a alunecat şi a căzut într-o râpă adâncă. Acesta s-a lovit la spate şi nu se putea mişca.

Turistul a fost găsit în jurul orei 15.15 de salvatori, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea.

„Turistul, în vârstă de 41 de ani, este conştient, comunică cu colegii mei şi are dureri la coloană, picioare, mâini şi escoriaţii în zona feţei. I s-a acordat primul ajutor şi este transportat cu o achie în zona Valea Tămaşului, unde se află echipajul SMURD. Salvamontiştii şi jandarmii montani spun că vor ajunge cu el la baza muntelui în jurul orei 18.00”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov. 

Autorităţile susţin că cei patru turişti nu aveau ce să caute acolo, pentru că traseul era unul dificil şi nu era marcat. Acest lucru a făcut ca intervenţia salvatorilor să fie una foarte dificilă.

Citeşte şi Accident în munţii Bucegi. Trei turişti au căzut într-o râpă adâncă de 50 de metri VIDEO