Opt nave maritime au fost deblocate dintre sloiurile de pe canalul Sulina

Opt nave maritime blocate între sloiurile de pe brațul Sulina al Dunării, în zona Gorgova, au fost asistate în ultimele două zile de remorcherele Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) pentru a-și continua drumul spre destinații.

16 feb. 2017, 15:45
Opt nave maritime au fost deblocate dintre sloiurile de pe canalul Sulina

‘Remorcherele ‘Perseus’ și ‘Gheorghieni 2’ au scos în ultimele două zile opt nave maritime care nu au mai putut înainta din cauza sloiurilor. Acțiunea a durat două zile, pentru că remorcherul ‘Perseus’ a lucrat doar pe timp de zi, astfel încât să nu afecteze epiurile de pe Dunăre atunci când acționa pentru fluidizarea sloiurilor’, a declarat pentru  directorul general al AFDJ, Dorian Dumitru, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei, ultimele patru nave care au fost deblocate de remorcherele AFDJ au plecat joi după-amiază spre Marea Neagră sau spre porturile de pe Dunăre din Ucraina, Moldova și România.

Joi după-amiază, la Sulina, se află două nave, iar pe brațul Tulcea al Dunării sunt acostate sau în marș alte aproape 13 nave. Acestora li se adaugă alte nave care sunt acostate sau în marș fie în portul Reni, Ucraina, fie în Giurgiulești, Republica Moldova.

În ultimele două zile, și transportul navei de pasageri Tulcea-Sulina s-a desfășurat cu dificultate.

‘Nava fluvială care a efectuat miercuri după-amiază cursa Tulcea-Sulina a fost blocată timp de 30 de minute între sloiuri, transportul de călători care dura în general maximum patru ore ajungând la destinație după șase ore și jumătate. Joi după-amiază, nava care a plecat la ora 10.00 din Sulina a ajuns în jurul orei 16.00 la Tulcea. Nava fluvială a fost însoțită de remorcherul ‘Grozavul’, dar chiar și așa a avut o porțiune de 10 mile unde a mers foarte încet’, a menționat directorul societății de transport, Nicolae Chichi.

Nava fluvială Sulina-Tulcea a transportat joi după-amiază între cele două localități 121 de persoane.

Ea a fost asistată de remorcherul ‘Grozavul’ al Ministerului Apărării Naționale pentru ca pasagerii să ajungă în siguranță la destinație.

Citeşte şi Nave maritime blocate aproape o lună pe braţul Chilia, în tranzit pe Sulina