Orban, despre situaţia lui Ioan Oltean: PNL va vota la vedere, în FAVOAREA unei eventuale cereri a Justiţiei

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, cu privire la situaţia deputatului liberal Ioan Oltean, că PNL va vota la vedere, în favoarea cererii formulate de Justiţie, dacă o astfel de solicitare va fi transmisă Parlamentului de procurori.

26 nov. 2015, 17:36
Orban, despre situaţia lui Ioan Oltean: PNL va vota la vedere, în FAVOAREA unei eventuale cereri a Justiţiei

Dacă se va formula către Parlament o cerere pentru începerea urmăririi penale, reţinerea, arestul preventiv (în cazul deputatului Ioan Oltean.n.r. ), vom vota la vedere, aşa cum am votat în toate cazurile, în favoarea cererii formulate de Justiţie„, a declarat deputatul PNL Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Orban a afirmat că Statutul PNL prevede ca, în situaţia în care împotriva unui membru PNL se dispune o măsură preventivă, precum reţinerea, arestul la domiciliu sau arest preventiv, în toată perioada în care respectiva persoană este sub incidenţa uneia dintre aceste măsuri, aceasta este suspendat de drept din calitatea de membru al PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal a mai spus că măsurile care se dispun împotriva membrilor PNL aflaţi în diferite faze ale cercetării penale sunt rezultatul modificărilor statutare adoptate de Consiliul Naţional PNL.

Cât priveşte criteriile de integritate care au fost anunţare de conducerea PNL, Ludovic Orban a explicat că aceste sunt pregătite de o comisie specială, iar acestea sunt suplimentare faţă de statut şi vor trebui să fie îndeplinite de toţi candidaţii susţinuţi de PNL în alegerile de anul viitor, potrivit mandatului primit de comisie.

Deputatul Ioan Oltean este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă. Oltean a fost audiat la DNA timp de aproximativ trei ore şi nu a făcut declaraţii legate de dosar. Potrivit anchetatorilor, deputatul ar fi primit mită 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni să fie aprobată în comisia ANRP cererea acestuia de acordare a unei despăgubiri.

CITEŞTE ŞI: Ioan Oltean, acuzat că a luat MITĂ într-o parohie: „Nu ştiu unde este biserica Chitila” VIDEO