Oreste Teodorescu, audiat ca martor la DIICOT Ploieşti în dosarul „Droguri pentru VIP-uri”: „Nu am nicio legătură cu acest caz”

Oreste Teodorescu a ajuns luni dimineaţă luni la DIICOT Ploiești unde a fost audiat în dosarul Droguri pentru VIP-uri, în care au fost audiați și Răzvan Ciobanu, Raluca Bădulescu sau Marian Ionescu, în calitate de martori.

16 iul. 2018, 06:55

UPDATE 12.05 Oreste Teodorescu a ieşit la audieri. El a declarat, în faţa sediului DIICOT, că a fost audiat în calitate de martor şi că „participarea mea la acest caz a luat sfârşit odata cu audierea de astăzi”.

„Mi s-au prezentat patru fotografii cu nişte băieţi pe care nu i-am văzut niciodată şi am fost întrebat dacă îi cunosc. Am răspuns: Nu am nicio legătură cu acest caz, nu cunosc niciuna dintre persoanele implicate în acest caz. Nu am avut şi nu am nicio relaţie de prietenie cu nimeni. Nu am consumat, nu consum, nu cumpăr şi nu trafichez droguri nici de mare risc, nici de risc mai mic. (…) Am venit în calitate de martor, am dat declaraţia pe care v-am spus-o, am semnat-o şi mi s-a comunicat că în ceea ce mă priveşte lucrurile au fost încheiate”, a declarat Oreste Teodorescu, la ieşirea de la DIICOT. 

………………………………………………..

Oreste Teodorescu nu a dorit să dea declaraţii la intrarea în sediul DIICOT.

„Vorbim după. Am să vă răspund tuturor întrebărilor după ce ies ca să am ce să vă spun”, le-a spus Oreste Teodorescu jurnaliştilor.

Într-o postare pe Facebook, Oreste Teodorescu susţinea că implicare lui în dosarul „Droguri pentru VIP-uri” este o făcătură şi anunţa că va acţiona în judecată pe oricine furnizează informaţii denigratoare şi calomnioase despre el. Oreste Teodorescu a mai scris că nu a primit nicio citație la DIICOT, ci că a fost invitat la audieri prin telefon. 

„Dau aici un răspuns general, tuturor celor care vor sa ma întrebe ceva despre un dosar despre care nu ştiu nimic! Nu am fost audiat, nu mi ‭‬ s-a comunicat nici o citaţie. Am primit doar un telefon de la numărul acesta ‭(0799) 106 127‬ de la care am fost invitat luni la Ploieşti. Foarte suspect este faptul ca cineva intoxica câţiva jurnalişti cu date 100%false despre mine dintr-o ancheta la care nu am răspuns încă procurorilor. Am contactat avocatul şi voi acţiona in instanţa pe toţi cei care fac afirmaţii denigratoare şi calomnioase despre mine, in afara oricăror probe!”, a scris Oreste Teodorescu, pe pagina sa de Facebook, după ce a aflat că numele său e vehiculat în acest doar.

Citeşte şi: Dosarul Droguri pentru VIP-uri. Ţeapă dată vedetelor de către dealeri. Ce le vindeau pe post de stupefiante

„Tot acest scenariu este o făcătură de la cap la coada! Asemenea informatii sunt false 100%. Cereţi surselor voastre sa ofere probele aferente, altfel este doar o încercare grosolana de compromitere! Atenţie la claritatea informaţiilor! Vi s-au spus despre Percheziţii, consum de stupefiante, martor, acum înţeleg ca vi se creionează profilul unui traficant! Eu voi acţiona in judecată pe absolut toţi cei care afirma minciuni despre mine. in rest, va urez toate cele bune şi sa va faceţi profesiunea cu credinţă şi in spiritul adevărului, altfel este doar o imensa şi penibila manipulare!”, a mai scris Oreste.

Trei persoane au fost reţinute, joi noaptea, în urma audierilor care au avut loc la DIICOT Ploieşti în dosarul „Droguri pentru VIP-uri. Cei trei sunt acuzaţi că furnizau cocaină şi cannabis unor persoane publice din Bucureşti şi judeţele limitrofe, la preţuri cuprinse între 50 de lei şi 100 de euro.

Ulterior doar două persoane, Cărbunescu Adrian și Damian Andrei Vinicius, au fost arestate preventiv în dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT Ploiești. O a treia persoană, Gheorghiu George, a fost plasată sub arest la domiciliu în dosarul „droguri pentru vedete”. .
În același dosar, mai multe vedete sunt fie martori, fie suspecți. Carmin Ionescu, fiul lui Marian Ionescu (liderul trupei Direcția 5), are calitate de suspect, alături de Armeanca Daniel Constantin și Răzvan Mihăiță Ciobanu. Ionescu Marian și Raluca Bădulescu sunt martori în dosar.