Oscar 2017. Nominalizările pentru cel mai bun actor în rol secundar

Ca în fiecare an, în cadrul galei Oscar vor fi nominalizaţi şi cei mai buni actori care au jucat în roluri secundare. Unul dintre cei 5 actori nominalizaţi la această categorie va intra în posesia mult râvnitei statuete. 

23 feb. 2017, 13:10
Oscar 2017. Nominalizările pentru cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali (Moonlight) are o experienţă bogată în teatru, film şi televiziune iar în ultimii ani a fost mai ocupat ca niciodată: de la roluri în seriale ca CSI şi House of Cards, la apariţii în ultimele două părţi din Hunger Games, şi până la roluri cu „greutate” precum cel din Moonlight, care i-a adus prima nominalizare la Oscar, scrie digi24.ro. În plus, pe Mahershala Ali îl vedem într-o altă peliculă nominalizată la Oscar anul acesta, la categoria cel mai bun film – Hidden Figures. In Moonlight îl interpretează pe Juan un dealer de droguri din Miami care are grijă de eroul filmului, Chiron, un tânăr de culoare homosexual, pe care personajul interpretat de Mahershala îl încurajează să se accepte.

Citeşte şi Nominalizări la Premiile Gopo 2017. Ce filme intră în competiţie pentru trofeul Gopo 2017

Jeff Bridges (Hell Or High Water), în vârstă de 67 de ani, este veteranul categoriei. A fost Rooster Cogburn in True Grit al fratilor Coen si a castigat un Oscar în 2010 pentru rolul principal din Crazy Heart. Acum este la a 7-a nominalizare din cariera lui pentru un film care este foarte apropiat de genul western, un gen pe care Bridges îl cunoaşte foarte bine. În Hell or Hight Water este Marcus Hamilton un poliţist Texan care porneşte pe urmele a doi indivizi care au jefuit o bancă. Justiţiarul este cu atât mai îndârjit cu cât acesta este ultimul lui caz înainte de a ieşi la pensie. Pentru a intra in pielea personajului, Bridges a fost ajutat de un adevarat politist texan care a stat alături de actor pe platourile de filmare.

Lucas Hedges (Manchester By The Sea), puştiul de 20 de ani, a şocat pe toată lumea când a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din Manchester by the sea. Inclusiv el s-a declarat uimit când a aflat vestea. Hedges a apărut aproape de nicăieri dacă îl comparăm cu „adversarii” lui. La capitolul experienţă cinematografică este de notat un rol minor pe care l-a avut in The Grand Budapest Hotel, film premiat cu 4 Oscaruri in 2015, şi apariţia în Kill the Messenger, în care joacă alături de Jeremy Renner. În Manchester by the sea este Patrick Chandler, un adolescent al cărui tată moare şi care rămâne în grija unchiului său, un tip singuratic, cu un trecut dureros pe care încearcă din răsputeri să nu îl răscolească.

Citeşte şi Premiile Oscar 2017. Ce cadouri primesc actorii şi regizorii nominalizaţi

Dev Patel (Lion) este fără doar şi poate cel mai cunoscut actor de origine indiană în acest moment. S-a născut acum 26 de ani în Marea Britanie şi a devenit celebru după rolul din Slumdog Millionaire, peliculă care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film în 2009. Acum Dev este Saroo Brierley,în filmul Lion, realizat după povestea reală a unui indian care la vârsta de 5 ani s-a pierdut de familia lui şi a ajuns să fie adoptat de către un cuplu din Australia. 25 de ani mai târziu, Saroo Brierley si-a regăsit familia pierdută în India, folosindu-se în căutarea lui de…Google Earth. Pentru a-şi construi personajul din Lion, Dev Patel s-a bazat pe autobiografia lui Saroo Brierly – A Long Way Home, a trecut printr-o transformare fizică prin antrenament, şi-a lăsat barbă şi a învăţat accentul Australian. În total s-a pregătit 8 luni pentru acest rol care i-a adus prima nominalizare la Oscar.

Michael Shanon (Nocturnal Animals) este al doilea actor care joacă un poliţist texan din lista celor nominalizaţi pentru rol secundar. Shanon este Bobby Andes în thrillerul Nocturnal Animals, unul dintre cele 10 filme in care actorul a jucat anul trecut. Pentru rolul de investigator, Shanon spune că nu a apelat la trucuri ci doar şi-a folosit imaginaţia. În rest, a mers pe mâna regizorului Tom Ford. Bobby Andes este cel care încearcă să dea de urma criminalului în Nocturnal Animals, un thriller pe care Shanon îl descrie ca fiind mai mult decât întunecat. Michael Shanon a mai fost nominalizat la Oscar in 2009 tot pentru rol secundar cu interpretarea din Revolutionary Road.