Pacient în stare critică, externat în condiţii inumane de la Spitalul Sf. Pantelimon. Imagini şocante cu femeia trimisă acasă

Un medic de la Spitalul Pantelimon din București a trimis acasă o femeie aflată în stare critică. Fiul pacientei a făcut publice imagini cu mama sa plină de răni și bandajată cu pamperși pe rănile pe care le avea şi spune că va face plângere penală pe numele medicului care a externat-o pe mama sa.

12 nov. 2018, 12:40

Alexandru Rotaru, băiatul pacientei, a făcut un apel către ministrului Sănătății și anunță că va depune o plângere față de medicul Lenuța Haiducu, cea care a externat-o pe mama sa din Spitalul Sf. Pantelimon București, de la secția Terapie intensivă, scrie libertatea.ro.

Mama mea Rotaru Floarea a fost Internată pe data de 28.10.2018 si externată pe data de 08.11.2018. Ambulanța a fost chemata pe data de 28.10.2018 deoarece nu mai putea să respire și nu mai mânca, în momentul internării avea 3 escare iar azi a venit cu 9 escare, umflată toată, plină de lichid și fără a avea nici o reacție„, spune Alexandru Rotaru în apelul făcut către Ministerul Sănătății.

„Filmarea este facuta azi dupa ce a fost adusa acasa. Nu vorbește, nu manâncă, nu bea apă, nu deschide ochii. D-na Dr. Haiducu Lenuța nu a binevoit să îmi spună decât că moare și că mi-o dă acasă. I-am spus că nu o pot lua în starea care este și să încercăm să remediem problema în spital pentru că în starea care este acum este din spital.

Azi am fost sunat de la Spitalul Sf. Pantelimon și am fost informat ca să fie cineva acasă că azi o aduce. Vedeți şi dvs în ce hal poate un spital de urgență să trimită un om acasă în anul 2018.

A fost adusa în pielea goală și bandajată cu pamperși la răni. Pamperși duși de mine la spital au fost folositi pe post de pansamente”, mai scrie fiul pacientei.

O asigur pe Doamna Dr. Haiducu Lenuța că depun o plângere penală la Parchet pentru acest caz. Nu pentru că este mama mea și doar pentru faptul că, cu siguranță. vor mai urma și alți oameni să pățească așa. Nu se poate așa ceva, este strigător la cer ce am văzut și ce trăiesc eu azi. Dacă îmi spunea cineva nu credeam, dar o văd pe mama cu ochii mei în cel hal a fost trimisă acasă. Cum puneți capul pe pernă seara D-na Dr. Haiducu Lenuța când știți că aveți conștiința atât de încărcată?„, încheie Alexandru Rotaru.

Libertatea a cerut un punct de vedere de la spitalul Sf. Pantelimon, iar managerul Dragoș Davițoiu a răspuns „Pacienta a venit într-o stare foarte gravă, a fost stabilizată și îngrijită, iar apoi externată cu recomandări de pansare de către un specialist. Noi nu o putem ține mai mult de nouă zile, suntem spital de urgență„.