Panică într-o şcoală din Arad din cauza unui pistol de jucărie. Un elev a fost amendat

Un elev din Arad a fost amendat de jandarmi după ce a intrat într-o şcoală, având asupra sa un pistol de tip airsoft din plastic, cu bile, dar care a creat panică printre copii. Adolescentul a fost amendat cu 500 de lei.

19 feb. 2018, 15:02
Panică într-o şcoală din Arad din cauza unui pistol de jucărie. Un elev a fost amendat

Un elev a pătruns, luni, cu un pistol de tip airsoft în incinta Colegiului ”Mihai Viteazul” din localitatea Ineu.

Unul dintre copii, speriat, şi-a anunţat tatăl, care a anunţat Poliţia, însă a intervenit un echipaj de jandarmi pentru că a fost mai aproape de şcoală.

Când jandarmii au ajuns, băiatul era deja plecat.

„Imediat s-a trecut la identificarea şi căutarea lui. Din relatările elevilor aflaţi în incinta liceului s-a stabilit că persoana căutată este un tânăr de aproximativ 16 ani, elev la Liceul Sava Brancovici, Ineu. Atât echipajul de Poliţie, cât şi cel de Jandarmi, s-au deplasat la unitatea de învăţământ sus amintită, unde în urma discuţiilor avute cu directorul liceului s-a stabilit că elevul este Cristea F.D şi conform planificării ar trebui să se afle la orele de practică. Luându-se legătura cu cel responsabil de îndrumarea lui în stagiul de practică, s-a dovedit că acesta absentase în data de 19.02.2018. Având aceste informaţii şi fotografia celui căutat, echipajul de jandarmi a trecut la căutarea acestuia în încinta barurilor şi restaurantele de pe raza localităţii”, arată un comunicat al Jandarmeriei.

Elevul a fost identificat la scurt timp, în incinta unui restaurant, aflându-se la masă cu o fată.

„După ce şi-au declinat calitatea, echipajul de jandarmi au trecut la identificarea acestuia şi în urma controlului corporal preventiv, în buzunarul interior al hainei, s-a găsit un pistol de tip Airsoft, replică după JERICHO B, fără încărcător. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Ineu pentru luarea măsurilor legale”, se arată în comunicat.

Ulterior, poliţiştii au declarat că arma este una de jucărie, fapt confirmat pentru News.ro şi de Jandarmeria Arad.

Elevul a fost amendat cu 500 de lei.