Panică printre părinţii elevilor din Constanţa din cauza meningitei. Oamenii refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală

Epidemia de meningită în rândul elevilor din Constanţa ia amploare, iar părinţii disperaţi nu îşi mai trimit copiii la şcoală de frică. Oamenii sunt revoltaţi că Direcţia de Sănătate Publică nu ia nicio măsură pentru a stopa răspândirea bolii. Părinţii au cerut explicaţii şi la Prefectură.

14 oct. 2016, 14:04
Panică printre părinţii elevilor din Constanţa din cauza meningitei. Oamenii refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală

Sătui de nepăsarea autorităţilor, mai mulţi părinţi au depus un memoriu la Prefectura din Constanţa. Oamenii cer să se facă dezinfecţie în şcoli astfel încât meningita să nu se răspândească.

Mulţi părinţi nu şi-au mai trimis copiii la şcoală. Chiar şi aşa, Direcţia de Sănătate Publică a decis că nu e nevoie de măsuri suplimentare de igienă în şcoli

Douăzeci şi patru de cazuri de meningită acută virală la copii au fost confirmate, până în prezent, în judeţul Constanţa, iar alte 7 cazuri sunt în curs de evaluare, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică declarând că dezinfectează unităţile de învăţământ unde s-au înregistrat îmbolnăviri. În luna septembrie, 42 de elevi s-au îmbolnăvit.

Citeşte şi Medicii din Constanţa sunt în alertă. 22 de cazuri de meningită virală la copii, confirmate de Direcţia de Sănătate Publică