Panică printre şoferii de tir care tranzitează Germania. Unii dintre ei, inclusiv români, au fost sedaţi şi jefuiţi

Șoferii care înnoptează în parcarea stației de servicii Siegburg-Ost de pe autostrada A3, din vestul Germaniei,  sunt acum foarte înfricoșați. Săptămâna trecută, mai mulţi dintre ei au fost jefuiți în cabinele tirurilor în care dormeau.

11 dec. 2017, 10:37
Panică printre şoferii de tir care tranzitează Germania. Unii dintre ei, inclusiv români, au fost sedaţi şi jefuiţi

Un șofer român de 31 de ani s-a trezit într-o noapte, la ora 3, cu o tuse puternică. Simțea un miros ciudat și era amețit. Imediat a observat că portofelul și telefoanele mobile i-au fost furate. Românul crede că a fost adormit cu un gaz, potrivit gazetaromaneasca.com.

Bărbatul a fost dus la spital unde i s-au făcut analize de sânge și urină. Poliția a prelevat amprente din habitaclul vehiculului pentru a încerca să identifice autorul furtului.

Nu a fost singurul șofer jefuit. Un șofer de turc de 39 de ani a avut aceeași soartă. De la acesta au fost furate două pachete de țigări și bani. Și acesta șofer a fost dus la spital pentru analize, deși nu a semnalat nicio stare de amețeală.

Cu o noapte înainte, un șofer din Moldova a devenit victimă a hoților. Acesta și-a parcat furgoneta Mercedes Sprinter în Siegburg-Ost ca să se odihneacă. Când s-a trezit a observat că borseta și telefonul mobil îi fuseseră furate.

Poliția germană invită persoanele care dețin informații legate de aceste fapte să contacteze imediat autoritățile.