Papa Francisc, aşteptat cu dispozitive incendiare în Chile: „Următoarea bombă va fi în sutana ta!”

Patru biserici din Santiago de Chile au fost atacate la primele ore ale zilei de vineri, unele cu dispozitive incendiare, cu câteva zile înainte de vizita papei Francisc în Chile şi Peru.

12 ian. 2018, 16:34
Papa Francisc, aşteptat cu dispozitive incendiare în Chile: „Următoarea bombă va fi în sutana ta!”

Uşa de lemn şi vitraliile bisericii Santa Isabel de Hungria, situată în cartierul Estacion Central (în centru), au fost deteriorate în urma atacului.

La faţa locului a fost găsit un mesaj ameninţător adresat suveranului pontif: ”Papa Francisc, următoarea bombă va fi în sutana ta”.

Biserica Recoleta, din nordul capitalei, a fost ţinta unui atac asemănător, potrivit imaginilor de pe camerele de securitate difuzate de presa locală, informează Agerpres.

Al treilea atac a vizat un edificiu religios din cartierul Penalolen (în est), iar al patrulea a fost dejucat. Până la ora actuală, atacurile nu au fost revendicate. ‘

‘Credem că ar putea fi vorba despre grupări anarhiste”, a declarat pentru jurnalişti comandantul poliţiei chiliene Gonzalo Araya. ”Ceea ce s-a întâmplat ieri este foarte straniu, pentru că nu este vorba despre un grup anume”, a declarat preşedintele Michelle Bachelet, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Mahmud Aleuy, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat că atacurile ”prezintă similitudini, dar nu au neapărat legătură unele cu altele”. Acesta a anunţat că guvernul a cerut deschiderea unei anchete şi întărirea pazei în preajma locurilor de cult.

Papa Francisc, în vârstă de 81 de ani, este aşteptat să sosească luni seară în Chile, pentru o vizită de o săptămână. Suveranul Pontif va face o vizită şi în Peru.