Papa Francisc laudă o carte pentru copii cu poveşti despre iepuroaice lesbiene şi pinguini gay

Papa Francisc a lăudat-o pe scriitoarea italiană Francesca Pardi, autoarea unei cărți pentru copii, ce include povești cu iepuroaice lesbiene și un cuplu gay de pinguini, informează people.com.

29 aug. 2015, 10:30
Papa Francisc laudă o carte pentru copii cu poveşti despre iepuroaice lesbiene şi pinguini gay

O carte pentru copii, ce explorează universul unor familii de mai multe tipuri – inclusiv cupluri de același sex -, a generat numeroase controverse în Italia, după ce primarul din Veneția a luat decizia de a interzice folosirea acelui volum în școlile locale. După acea decizie, papa Francisc a intervenit în dezbateri și a expediat scriitoarei Francesca Pardi o scrisoare oficială în care a lăudat-o pentru inițiativa ei, precizează The Guardian.

În cartea „Piccolo Uovo” („Micul ou”), scriitoarea italiană Francesca Pardi spune povestea unui ou care ajunge în grija unui cuplu de pinguini gay, unor iepuroaice lesbiene care au deja o familie, unei femele de hipopotam care este părinte unic, unui cuplu mixt de câini din rase diferite, dar și a unui cangur care a adoptat doi pui de urs polar.

Criticii cu opinii conservatoare din Italia spun că romanul scriitoarei italiene promovează teoriile pro-homosexualitate.