Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis dosar de moarte suspectă în cazul decesului lui Gyuri Pascu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă după decesul actorului Gyuri Pascu, aceştia solicitând mai multe documente de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, au declarat surse judiciare, pentru Mediafax.

29 sept. 2016, 13:32
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis dosar de moarte suspectă în cazul decesului lui Gyuri Pascu

Dosarul de moarte suspectă a fost deschis imediat după decesul artistului, potrivit procedurii. Procurorii au cerut fişa de intervenţie şi alte acte medicale de la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi de la Institutul de Medicină Legală, urmând ca după ce analizează documentele solicitate să fie audiate mai multe persoane, au declarat surse judiciare, pentru Mediafax.

Medicul care a intervenit iniţial în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu nu a avut cu el întregul echipament şi nu a putut face dovada consimţământului pacientului pentru refuzul de transport la spital.

Medicul nu are în fişa de intervenţie consimţământul pacientului în ceea ce priveşte refuzul de a fi transportat la spital, deşi declară că a propus acest lucru, dar a fost refuzat. (…) Pentru aceste abateri, comisia a solicitat comitetului director al Serviciului de Ambulanţă sancţionarea disciplinară a medicului, în conformitate cu prevederile codului muncii„, a spus Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, joi, că, în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu, primul medic venit pentru intervenţie a decis să nu facă o electrocardiogramă, dar „poate că alt medic făcea”, precizând că oficialii Colegiului Medicilor trebuie să stabilească vinovatul.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Artistul va fi înmormântat vineri, în localitate Agnita din judeţul Sibiu.

CITEŞTE ŞI: Scandal în cazul morţii lui Ioan Gyuri Pascu: Medicul care l-a consultat cu două ore înainte de deces a încălcat fişa postului