Parchetul General, DIICOT, SRI, SPP nu au auzit de tentativa de asasinare a lui Liviu Dragnea UPDATE

Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General nu are niciun dosar privind o tentativă de asasinat împotriva lui Liviu Dragnea, a anunţat Biroul de informare şi relaţii publice al instituţiei. Precizarea Parchetului vine după ce Liviu Dragnea a povestit că în aprilie 2017 ar fi fost ţinta unei tentative nereuşite de asasinare împotriva sa şi că ar fi existat inclusiv o anchetă. DIICOT, SRI şi SPP au avut reacţii similare.

RomaniaTV.net
22 aug. 2018, 08:36
Parchetul General, DIICOT, SRI, SPP nu au auzit de tentativa de asasinare a lui Liviu Dragnea UPDATE

UPDATE SRI şi DIICOT au reacţionat la ştirea privind presupusa tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea. SRI a transmis că nu are atribuţii de pază a demnitarilor, iar dacă ar fi avut informaţii în acest sens le-ar fi trimis instituţiilor abilitate.

„Serviciul Român de Informații nu are atribuții legale privind pază și protecția demnitarilor români și nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică”, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al instituției, Ovidiu Marincea.

Ulterior, întrebat dacă nu a fost sesizată instituția din alte surse și dacă, la rândul ei a făcut vreo informare, Marincea a răspuns: „Serviciul nu are atribuții în acest domeniu. Dar dacă aflăm informații care intră în atribuțiile altei instituții suntem obligați să le punem deîndata la dispoziția lor. Nu este cazul aici”.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) nu a avut nicio anchetă deschisă cu privire la o posibilă tentativă de asasinat la adresa liderului PSD Liviu Dragnea şi nici nu a primit vreo sesizare în acest sens, a declarat procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă

„Vă pot spune din ce am verificat până acum că nu am avut…se pare că nu am avut nicio sesizare în sensul acesta. (…) Omorul nu e de competenţa noastră. (…) Ar fi de competenţa noastră doar în condiţiile în care e comis de un grup infracţional organizat. (…) Adică un grup de o anumită structură. Or, din ceea ce a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor la Antena 3 nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referee ca fiind unul structurat, organizat, în sensul prevăzut de Codul Penal. Plus că dânsul a mai făcut o afirmaţie în sensul că s-a cercetat această faptă. N-a spus altceva”, a declarat procurorul Felix Bănilă la RFI, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ia în calcul o posibilă autosesizare, Felix Bănilă a negat, spunând că nu există suficiente elemente pentru acest lucru.

„La momentul acesta nu aveam suficiente elemente. Ciudat este pentru mine şi colegii mei de ce nu s-a adresat nouă. Şi ne opreşte şi afirmaţia că s-ar fi cercetat o astfel de faptă”, a spus Bănilă.

___________

UPDATE La Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului General nu există niciun dosar privind o eventuală tentativă de asasinare a lui Liviu Dragnea, a anunţat miercuri Biroul de informare şi relaţii publice al Ministerului Public.

___________

Parchetul General nu a primit sesizări şi nu a cercetat o tentativă de asasinat împotriva lui Liviu Dragnea, potrivit primelor date disponibile, au declarat surse judiciare pentru RomaniaTV.net.

Reacţia Parchetului vine după ce Liviu Dragnea a povestit marţi seară, la Antena 3, că în aprilie 2017 ar fi fost ţinta unei tentative nereuşite de asasinare împotriva sa.

”Am avut anul trecut în aprilie o tentativă de a fi omorât. Au venit patru străini, au stat trei săptămâni aici, la Athenee Palace. Mă rog, am scăpat”, a afirmat Dragnea.

El a mai spus că asasinatul ar fi fost comandat de un ”un om foarte celebru din lume” şi că ar fi existat chiar şi o anchetă.

”Ştiu că s-a cercetat, mai departe nu ştiu. Am aflat cine îi plătise, dar nu pot spune asta. Un om foarte celebru în lume”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Nici SPP nu a fost sesizat

Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP) nu a fost sesizat referitor la o posibilă tentativă de asasinat a lui Liviu Dragnea, au declarat surse din cadrul Serviciului, potrivit Mediafax.

„SPP nu a fost sesizat pe niciunul dintre elementele pe care le-a precizat Liviu Dragnea în declaraţia de marţi, cu privire la ameninţare şi atentat”, au declarat sursele citate.

În ultimii ani, preşedintele PSD nu a mai beneficiat de paza şi protecţia ofiţerilor SPP, el lansând în această perioadă critici la adresa directorului SPP, Lucian Pahonţu.

Citeşte şi: Liviu Dragnea susţine că în aprilie 2017 a fost o tentativă de ucidere a sa. Un om foarte celebru din lume a plătit patru străini