Partidul România Unită solicită înființarea unui grup parlamentar la Camera Deputaţilor

Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită, a anunțat miercuri că a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaților solicitarea de înființare a grupului parlamentar PRU. Partidul anunţă că are 12 deputaţi. 

31 aug. 2016, 13:29
Partidul România Unită solicită înființarea unui grup parlamentar la Camera Deputaţilor

„Am depus la Secretariatul general al Biroului permanent al Camerei Deputaților solicitarea pentru înființarea grupului parlamentar. Avem astăzi oficial înscriși în PRU 12 deputați, iar la Senat avem deocamdată numai trei senatori. În următoarele ore, în următoarele zile, vom încerca să facem numărul necesar pentru a avea posibilitatea să solicităm înființarea unui grup parlamentar”, a precizat Bogdan Diaconu, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a precizat că PRU a depus solicitarea și așteaptă decizia Biroului permanent și pe cea a Comisiei de Regulament.

„Există mai multe posibilități de încadrare în Regulament și în lege. Există posibilitatea să se facă un grup pe structura USL, pentru că un grup USL nu a fost înființat niciodată. (…) Noi am depus solicitarea, așteptăm soluționarea BP și a Comisiei de Regulament”, a explicat Diaconu.

El a reiterat că PRU îl așteaptă pe Victor Ponta pentru a avea „un succes răsunător”.

„Eu cred că orice om politic sănătos la cap și-l dorește pe Victor Ponta în partidul său și în fruntea partidului său și cred că nu poate să îi pună termene lui Victor Ponta”, a susținut Diaconu, întrebat cât timp îl mai așteaptă pe Ponta să intre în partid.

Bogdan Diaconu a susținut că PRU va obține un scor de 5% la alegerile parlamentare și fără Victor Ponta, dar împreună cu acesta scorul ar fi de 15%.

Marți, deputatul Sebastian Ghiță a devenit membru PRU. În formațiunea condusă de deputatul Bogdan Diaconu s-au mai înscris, în ultimele zile, mai mulți deputați și senatori (Daniel Savu, Mihai Sturzu, Cristian Rizea, Ion Eparu, Constantin Popa, Dorin Petrea, Răzvan Tănase, Camelia Khraibani, Mario Caloianu, Marius Manolache), dar și fostul consilier al lui Ponta Mirel Palada.