Pe urmele lui Bute. Un boxer din Pechea face paşi mari spre titlul mondial al greilor

Pugilistul Cristi Ciocan, locul 28 mondial la categoria grea şi campion european WBO. îşi continuă drumul spre vârful ierarhiei. După ce l-a facut KO pe norvegianul Leif Larsen (17  – 1 – 0) la Galati, pugilistul originar din Pechea va înfrunta un american, pe Kevin Johnson (29 – 3 – 1), cel care l-a învins pe Albert Sosnowski şi i-a ţinut piept vreme de 12 reprize lui Vitali Klitschko.

20 nov. 2013, 08:35
Pe urmele lui Bute. Un boxer din Pechea face paşi mari spre titlul mondial al greilor

Născut în acelaşi sat cu Lucian Bute, Pechea, Cristian Ciocan încearcă să îi calce acestuia pe urme, iar peste o lună are şansa de a intra în eşalonul de elită al boxului.

Citeşte şi Cristian Ciocan rămâne campion european WBO la categoria grea

Pe 20 decembrie la Hamburg, Ciocan va boxa împotriva americanului Kevin Johnson, care în 2009 s-a bătut cu Vitali Klitschko pentru centura mondială WBC la categoria grea, pierzând doar la capătul celor 12 reprize. În plus, printre adversarii pe care i-a întâlnit se mai numără Tyson Fury, Albert Sosnowski şi Timur Ibragimov, în faţă ultimilor doi reuşind să părăsească ringul neînvins.

Un succes contra lui Johnson, meci cotat de boxrec la 4 stele, o premieră pentru român, l-ar aduce pe consăteanul lui Bute tot mai aproape de titlul mondial al greilor, acolo unde niciun conaţional nu a mai fost atât de aproape.

În varsta de 26 de ani, Ciocan are până în prezent un record cu 14 victorii, dintre care 10 prin KO, şi 3 înfrângeri.

Pe 26 noiembrie Kevin Johnson are programat un meci în SUA, contra fostului campion olimpic, cubanezul Odlanier Solis, iar în cazul în care va câştiga va ajunge în Germania din postura de campion IBF Intercontinental.

Meciul Klitschko – Johnson