Bătrânul bătut de un protestatar sâmbătă în Piaţa Victoriei, chemat la poliţie. De ce a refuzat bărbatul să dea declaraţii

Pensionarul bătut de un protestatar sâmbătă în Piaţa Victoriei a fost audiat luni la poliţie. "Le-am spus că nu dau nicio declaraţie decât mâine în prezenţa doamnei avocat Laura Vicol. Mâine, la ora 12.00, mă prezint cu avocata la această secţie", a spus bătrânul bătut.

04 dec. 2017, 13:51
Bătrânul bătut de un protestatar sâmbătă în Piaţa Victoriei, chemat la poliţie. De ce a refuzat bărbatul să dea declaraţii

Bătrânul bătut de un protestatar în faţa Guvernului a fost audiat luni la poliţie, potrivit România TV. A trebuit să dea declaraţie după ce a fost lovit cu pumnul în faţă de unul dintre susţinătorii #rezist. Bătrânul nu vrea însă să depună plângere fără a avea un avocat alături.

„În cursul dimineţii am primit un telefon de la Secţia de Poliţie 1 să mă invite la ei. Mi-a spus că este o maşină în drum. I-am spus că nu am ce discuta, nu vreau să vin la poliţie cu maşina poliţiei. I-am zis că vin eu cu mijloacele de transport. Le-am spus că nu dau nicio declaraţie decât mâine în prezenţa doamnei avocat Laura Vicol. Mâine, la ora 12.00, mă prezint cu avocata la această secţie„, a spus bătrânul bătut.

Laura Vicol (fosta Voicu) este avocata Alinei Bica.

Jandarmii au intervenit în Piaţa Victoriei pentru a aplana conflictul dintre protestatar şi bărbatul de 71 de ani. Forţele de ordine l-au ridicat pe protestatar şi l-au dus la o secţie de poliţie. Tensiunea a urcat printre protestatarii nemulţumiţi de intervenţia jandarmilor, iar totul s-a lăsat cu o încăierare generală. 

In imaginile apărute pe reţele sociale de la protestul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, unde mai multe persoane au împiedicat angajaţii Primăriei Capitalei să instaleze târgul de sărbători, se poate vedea cum bătrânul de 71 de ani, despre care Jandarmeria spunea că a fost agresat de un protestatar, se opreşte în Piaţa Victoriei, pe trotuarul din faţa Guvernului, şi schimbă câteva cuvinte cu jandarmii. Un protestatar se apropie de el şi, în timp ce-l filmează cu telefonul mobil, îl întreabă pe bătrân ce părere are despre ce se întâmplă în Piaţa Victoriei, acesta răspunzându-i din mers prin jigniri şi injurii. Pe filmare se aude cum, la rândul său, bărbatul îi răspunde, numindu-l pe bătrân „comunist” şi „nesimţit” şi cerându-i să se oprească, moment în care bătrânul îl loveşte pe protestatar cu rucsacul. Protestatarul a ripostat şi l-a lovit pe bătrân cu pumnul în faţă.