Pentagonul, prima reacţie după atacul cu drone asupra bazelor ruseşti

Pentagonul a negat, marţi, orice implicare într-o serie recentă de atacuri cu drone asupra unor baze militare ale Rusiei în Siria, după ce Ministerul Apărării rus a sugerat că armata americană ar fi putut ajuta insurgenţii sirieni, informează site-ul Ynetnews.com.

RomaniaTV.net
10 ian. 2018, 05:36
Pentagonul, prima reacţie după atacul cu drone asupra bazelor ruseşti

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway, a declarat, marţi, că „orice sugestie că SUA sau forţele de coaliţie ar fi avut un rol în atacarea bazelor militare ruse este nefondată şi absolut iresponsabilă”.

Ministerul Apărării rus a anunţat, luni, că militanţii terorişti sirieni au folosit 13 drone pentru a ataca baza aeriană rusă de la Hmeymim şi centrul de logistică de la Tartus, ambele situate în vestul Siriei, menţionând că „este o coincidenţă stranie” faptul că un avion militar al Statelor Unite a zburat în apropierea bazelor la momentul atacului.

Potrivit declaraţiei Ministerului, decizia militanţilor sirieni, de a folosi drone pentru a ataca baze ale Rusiei din Siria, ar fi putut veni din partea unei ţări care are un potenţial ridicat de tehnologie.