Senatorul Gigi Chiru, audiat la DNA. Percheziţii DNA în Bucureşti şi Constanţa

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, joi, 22 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Constanţa, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, în ancheta DNA este vizat şi senatorul Gigi Chiru.

RomaniaTV.net
30 oct. 2014, 09:54

Procurorii au descins joi la casa din Eforie Sud a senatorului PDL Gigi Chiru şi la un depozit cu materiale de construcţii pe care acesta îl deţine în aceeaşi localitate. În timp ce anchetatorii caută documente, parlamentarul PDL este la sediul DNA din Capitală.

Gigi Chiru a declarat, la intrarea în sediul DNA, că nu ştie de ce a fost chemat de anchetatori, dar că a venit pentru a se lămuri despre ce caz este vorba.

Potrivit România TV, Gigi Chiru este urmărit penal pentru că ar fi cerut mită un milion şi jumătate de euro. Din aceşti bani, spun procurorii, senatorul ar fi primit suma de trei sute de mii de euro. Banii veneau de la mai mulţi oameni de afaceri.

Procurorii au descins şi la sediul Primăriei Cogealac şi acasă la fostul primar Cati Hristu. 

Procurori DNA – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2010-2014. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.