Percheziţii DNA la Poliţia Sinaia, într-un dosar de corupţie. Şeful Poliţiei, Marin Tudorică, REŢINUT UPDATE

Procurorii DNA Ploiești au efectuat, miercuri dimineață, percheziții la sediul Poliției Sinaia într-un dosar de corupție care îi vizează pe șeful acestei instituții și pe adjunctul său. Marin Tudorică, şeful Poliţiei din Sinaia, a fost reţinut de DNA, iar Ionuț Roșca, adjunctul său, a fost pus control judiciar, interzicându-i-se totodată să își exercite funcția de ofițer.
Iulian Tudor
13 ian. 2016, 06:07
Percheziţii DNA la Poliţia Sinaia, într-un dosar de corupţie. Şeful Poliţiei, Marin Tudorică, REŢINUT UPDATE

UPDATE 21.30 Şeful Poliţiei Sinaia, Marin Tudorică, a fost reţinut, miercuri seară, de DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, aceeaşi măsură fiind dispusă şi pentru omul de afaceri suspectat că a pus la dispoziţia poliţistului o maşină de lux în schimbul protecţiei pentru afacerile sale.

Procurorii DNA Ploieşti au emis ordonanţe de reţinere, după mai multe ore de audieri, pe numele şefului Poliţiei staţiunii Sinaia, comisarul şef Marin Tudorică, pentru trafic de influenţă şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, şi al omului de afaceri Cristian Bogdan Simion, patronul unui supermarket din Sinaia, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Conform anchetatorilor, Marin Tudorică este acuzat că începând din iulie 2013 a pretins şi primit în mod direct de la omul de afaceri un folos material constând în utilizarea unui autoturism Mercedes, în valoare de 60.000 de dolari, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urmă o administra. Folosinţa autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

Potrivit DNA, în schimbul folosirii maşinii, şeful Poliţiei Sinaia l-a asigurat pe omul de afaceri că are influenţă asupra ”unor funcţionari publici şi i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcţionari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri”.

”Acest lucru s-a materializat în 12 decembrie 2015, când, prin intermediul lui Ionuţ Roşca (n.r. – adjunctul şefului Poliţiei staţiunii Sinaia), a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Ionuţ Roşca i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat mai sus”, se arată într-un comunicat al DNA.

De asemenea, şeful Poliţiei Sinaia este suspectat că prin intermediul omului de afaceri pe care îl proteja, în cursul anului 2010, a construit un ansamblu imobiliar rezidenţial în staţiune şi s-a implicat direct pentru a obţine avizele şi autorizaţiile necesare construcţiilor, dar şi în vânzarea acestora. Astfel, Marin Tudorică a postat anunţuri de vânzare pe site-uri de specialitate şi îşi dădea numerele de contract pentru realizarea tranzacţiilor.

UPDATE 18.00 Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost adus la sediul DNA Ploiești unde va fi audiat într-un dosar de trafic de influență care îl vizează și pe adjunctul său, Ionuț Roșca.

Surse judiciare au declarat că Tudorică și Roșca ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

UPDATE 16.45  Procurorii DNA Ploiești l-au plasat, miercuri, sub control judiciar pe Ionuț Roșca, adjunctul șefului Poliției Sinaia, interzicându-i totodată să își exercite funcția de ofițer, au declarat surse judiciare, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, Roșca a fost audiat timp de aproximativ șase ore, el fiind acuzat de complicitate la trafic de influență.

UPDATE 13.00 Procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Primăria Sinaia în dosarul de corupție care îi vizează pe șefii Poliției Sinaia. Anchetatorii au solicitat mai multe documente referitoare la omul de afaceri care controlează societatea Simacris SRL din Sinaia.

UPDATE 11.30  Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și adjunctul acestuia, Ionuț Roșca, și-au traficat influența pentru protejarea intereselor unei firme, ei primind în schimb foloase în valoare de aproximativ 40,000 de euro, au afirmat,  surse judiciare.

Potrivit acestora, Tudorică și Roșca ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40 000 de euro.

Procurorii anticorupție au descins, miercuri, la sediul Poliției Sinaia, dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență vizându-i pe șeful instituției, Marin Tudorică, și pe adjunctul acestuia, Roșca Ionuț.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, în dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, fiind vizați șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și adjunctul acestuia, Roșca Ionuț.

Cei doi ar urma să fie duşi la audieri la sediul DNA Ploieşti în cursul zilei de miercuri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013-2015.

Asfel, miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt făcute percheziţii la şase adrese din judeţul Prahova, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

UPDATE ORA 12.46 Procurorii DNA Ploiești ridică, miercuri, documente de la Primăria Sinaia în dosarul de corupție care îi vizează pe șefii Poliției Sinaia, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul administrației locale. Potrivit acestora, anchetatorii au solicitat mai multe documente referitoare la omul de afaceri care controlează societatea Simacris SRL din Sinaia.

Procurorii DNA Ploiești efectuează, miercuri, șase percheziții pe raza județului Prahova într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2015.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, perchezițiile sunt efectuate la sediul unei instituții publice, dar și la domicilii ale unor persoane fizice.

Conform unor surse judiciare, procurorii anticorupție au descins la sediul Poliției Sinaia, dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență vizându-i pe șeful instituției, Marin Tudorică, și pe adjunctul acestuia, Ionuț Roșca.

Tudorică și Roșca ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40.000 de euro, spun sursele citate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE 11.14 Șeful Poliției Sinaia și adjunctul său și-au traficat influența pentru protejarea unei firme (surse)

Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, și adjunctul acestuia, Ionuț Roșca, și-au traficat influența pentru protejarea intereselor unei firme, ei primind în schimb foloase în valoare de aproximativ 40,000 de euro, au afirmat, miercuri, surse judiciare.

Potrivit acestora, Tudorică și Roșca ar fi intervenit, în ultimii ani, pentru stoparea unor controale care vizau societatea Simacris SRL din Sinaia, ei primind în schimbul acestor demersuri foloase necuvenite în valoare de aproximativ 40 000 de euro.

Procurorii DNA Ploiești efectuează, miercuri dimineață, șase percheziții pe raza județului Prahova într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2013-2015.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, perchezițiile sunt efectuate la sediul unei instituții publice, dar și la domicilii ale unor persoane fizice.

Conform unor surse judiciare, procurorii anticorupție au descins la sediul Poliției Sinaia, dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență vizându-i pe șeful instituției, Marin Tudorică, și pe adjunctul acestuia, Roșca Ionuț.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cornel Dinu se simte tot mai rău: „Nu mai iese din casă”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'