Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de furt din locuinţe. Cum operau hoţii

Polițiștii bucureșteni pun în aplicare, miercuri, cinci mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județul Ilfov într-un dosar de furt calificat, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

12 aug. 2015, 05:48
Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de furt din locuinţe. Cum operau hoţii

În perioada 2014-2015, polițiștii Serviciului Investigații Criminale au documentat activitatea unui grup specializat în săvârșirea de infracțiuni de furt calificat, printr-un mod de operare deosebit, ce are ca rezultat anularea unor sisteme sofisticate de închidere și asigurare a ușilor„, potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB).

Persoanele vizate urmează să fie aduse la sediul DGPMB. pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția Operațiuni Speciale. 

Ancheta a scos la iveală faptul că hoţii intrau în apartamentele vizate şi sustrăgeau obiecte mici, dar de valoare, care puteau fi vândute rapid, precum bijuterii sau parfumuri, dar şi bani. Paguba pe care au reuşit să o facă se ridică la aproximativ 80.000 de lei. Zona lor de operare era Bucureşti şi Ilfov, iar casele vânate erau ale unor oameni înstăriţi, care în general plecau de acasă în weekend, lăsându-le, astfel, cale liberă.