PERCHEZIŢII în Ialomiţa. Un medic, suspectat de fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii DIICOT au efectuat, luni, două percheziţii domiciliare, la un medic bănuit de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

21 sept. 2015, 18:58
PERCHEZIŢII în Ialomiţa. Un medic, suspectat de fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic

„La data de 21 septembrie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat două percheziţii domiciliare, în municipiul Urziceni, judeţul Ialomiţa, la un bărbat bănuit de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2013, bărbatul, doctor la acea perioadă la Secţia Oncologie din cadrul unui spital din Bucureşti, folosind datele de autentificare ale unei colege, ar fi accesat fără drept sistemul electronic de emitere a prescripţiilor medicale şi ar fi emis mai multe prescripţii pentru medicamente oncologice, fără a fi solicitate de către persoanele pe numele cărora erau emise.

Prescripţiile respective au fost decontate ulterior de diferite farmacii, care ar fi prezentat pentru decontare componenta de eliberare a medicamentelor, din care reieşea că medicamentele oncologice prescrise au fost ridicate de către pacienţi sau împuterniciţi.

Prejudiciul cauzat în această cauză, estimat până în prezent, este de aproximativ 674.000 de lei.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. De asemenea, 8 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Citeşte şi Percheziţii la medici şi farmacişti care au decontat reţete false. Prejudiciul se ridică la nouă milioane lei