Percheziţii în judeţele Gorj, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti la persoane suspectate de trafic de droguri

Poliţiştii şi procurorii au efectuat miercuri 44 de percheziţii în judeţele Gorj, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti la persoane bănuite de trafic de droguri.

20 dec. 2017, 13:13
Percheziţii în judeţele Gorj, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti la persoane suspectate de trafic de droguri

Miercuri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat un număr de 44 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive„, se precizează într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în luna septembrie 2017, ar fi fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, format din mai mulţi membri, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri şi efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut că unul dintre membrii grupului infracţional organizat a achiziţionat, prin persoane interpuse din Grecia, diferite cantităţi de droguri, ce erau transportate, prin intermediul firmelor de transport, de anumite persoane, în municipiul Bucureşti. Ulterior, drogurile erau preluate de membrii grupului infracţional şi distribuite în municipiile Bucureşti şi Târgu Jiu de alte persoane, care au aderat la grupul infracţional organizat„, se menţionează în comunicat.

De asemenea, arată DIICOT, din cercetările efectuate s-a mai stabilit că o parte din membrii grupului infracţional achiziţionau diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive din municipiul Petroşani, care ulterior erau distribuite către diverşi consumatori în judeţele Hunedoara şi Gorj.

La sediul DIICOT Gorj au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 57 de persoane.

Sursa citată mai arată că acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt, SCCO Mehedinţi, BCCO Bucureşti, BCCO Craiova, IPJ Gorj, precum şi cu sprijinul logistic din partea IJJ „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu şi Grupării Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Citeşte şi Un bărbat, propus pentru arestare preventivă pentru că a cultivat canabis într-o locuinţă şi într-un solar