Percheziţii în Prahova într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. Prejudiciu: 2 milioane de euro

Procurorii DNA Ploiești efectuează, marți dimineață, mai multe percheziții în județul Prahova într-un dosar de fraudă de fonduri europene în care prejudiciul este estimat la două milioane de euro, au declarat surse judiciare.

13 oct. 2015, 06:23
Percheziţii în Prahova într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. Prejudiciu: 2 milioane de euro

„Procurori DNA Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene în perioada 2010-2013.

În cursul zilei de 13 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații, situate în județul Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse juridice, perchezițiile vizează sediul firmei Matero Ama controlată de omul de afaceri Mihai Matei și mai multe domicilii, prejudiciul fiind estimat la două milioane de euro.

Citeşte şi: Percheziţii la persoane bănuite că deţin ilegal arme şi muniţii letale

Sursele judiciare au precizat că faptele cercetate în acest dosar au legătură cu achiziția de utilaje folosite în activitatea de construcții.