Abdullah Ataş, afaceristul turc care a accidentat mortal un poliţist, reţinut într-un alt dosar

Abdullah Ataş, afaceristul turc care a accidentat mortal un poliţist, a fost reţinut într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală. Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice - Sector 5 au efectuat, joi, 12 percheziții la domiciliile unor persoane și sedii de firmă, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt cercetați cinci cetățeni turci, între care şi omul de afaceri Abdullah Ataș, cel care a accidentat mortal un poliţist în Capitală. 
Iulian Tudor
17 sept. 2015, 07:16
Abdullah Ataş, afaceristul turc care a accidentat mortal un poliţist, reţinut într-un alt dosar

Potrivit Biroului de presă al Poliției Capitalei, printre cetățenii turci cercetați pentru evaziune fiscală se află omul de afaceri Abdullah Ataș, doi frați ai acestuia, precum și un văr.

Abdullah Ataș se află oricum în arest preventiv, el fiind acuzat că a accidentat mortal, în noaptea de 2 spre 3 august, un polițist de la Rutieră.

Conform unui comunicat al DGPMB, sunt puse în aplicare 12 mandate de percheziție, emise de Tribunalul București, pentru domiciliile suspecților și asociaților firmelor fantomă, precum și pentru sediile societăților comerciale în cauză și punctele de lucru ale acestora, situate în București și județul Ilfov.

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, instrumentează un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală față de cinci cetățeni turci, administratori a trei societăți comerciale, ce dețin o poziție importantă pe piața românească, în comerțul cu obiecte și corpuri de iluminat.

În perioada 2010 — 2015, aceștia au introdus în țară, din spațiul extra și intracomunitar, cantități importante de astfel de articole, pe care le-au comercializat, atât către alți distribuitori, cât și prin intermediul magazinelor proprii, situate în București și Ilfov.

Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit și a TVA aferente veniturilor realizate, suspecții au creat circuite comerciale fictive, înregistrând în contabilitate cheltuieli nereale, reprezentând fie achiziții de la firme cu comportament de tip fantomă, fie achiziții supraevaluate ale întregului fond de comerț al unor societăți controlate prin interpuși și aflate în insolvență sau lichidare.

Firmele fantomă sunt administrate de persoane de condiție modestă, fără studii, unele dintre acestea având sediul în comună Sintești, județul Ilfov, și sunt implicate și în alte scheme evazioniste.

În perioada de referință au fost înregistrate în contabilitatea societăților facturi fiscale fictive, în valoare de peste 4 milioane de euro, prejudiciul creat bugetului general consolidat al statului fiind de 1,5 milioane de euro.

În baza mandatelor de aducere vor fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5 un număr de 18 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cornel Dinu se simte tot mai rău: „Nu mai iese din casă”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'