Percheziţii la o biserică din Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, efectuează, miercuri, 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

20 mai 2015, 07:29
Percheziţii la o biserică din Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziţiile din Gorj se efectuează la sediul unei instituţii publice locale, al unui lăcaş de cult, al unor societăţi comerciale şi domiciliile mai multor persoane, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziții publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale. De asemenea, sumele de bani provenite din  infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII în Capitală şi mai multe judeţe. Organizatorii de concursuri şcolare, bănuiţi de EVAZIUNE FISCALĂ