Percheziţii la o reţea de VRĂJITOARE: Oamenii erau şantajaţi şi ameninţaţi cu moartea unor apropiaţi

Descinderi de amploare cu zeci de poliţişti au loc, miercuri dimineaţa, la mai multe vrăjitoare, în Prahova, potrivit România TV. Escroacele le promiteau oamenilor că îi vindecă de boli, apoi le cereau adevărate averi. Cei care refuzau să dea banii erau şantajaţi şi ameninţaţi cu moartea unor apropiaţi.

07 oct. 2015, 05:21
Percheziţii la o reţea de VRĂJITOARE: Oamenii erau şantajaţi şi ameninţaţi cu moartea unor apropiaţi

82 de poliţişti din Prahova efectuează, miercuri dimineaţa, percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea a 30 de infracțiuni de înșelăciune și șantaj, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 200.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova efectuează 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Ploiești, la 12 persoane bănuite de înșelăciuni și șantaj.

Cei în cauză sunt bănuiţi că, începând cu ianuarie a.c., ar fi indus în eroare 30 de persoane, din țară și din străinătate. Telefonic ori prin intermediul unor anunțuri online, aceştia ar fi promis rezolvarea unor probleme personale și de sănătate, în schimbul unor sume de bani.

Victimele care refuzau achitarea sumelor solicite ar fi fost șantajate de cei în cauză, fiind amenințate că persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la peste 200.000 de lei.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii urmează să pună în aplicare 12 mandate de aducere. Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigații Criminale, pentru audieri.

La activitate participă jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.