Pericolul contaminării cu NEUROTOXINĂ nu a trecut. Alte obiecte şi locuri pot fi contaminate

Alte obiecte și locuri ar putea fi contaminate de Novitchok a declarat, sâmbătă ,poliția britanică. O sticlă mică ce conţinea otrava Noviciok a contaminat un cuplu britanic în Amesbury, în sud-estul Angliei. Scotland Yardul a confiscat peste 400 de articole la domiciliul lui Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, care este încă în stare critică.

15 iul. 2018, 11:56
Pericolul contaminării cu NEUROTOXINĂ nu a trecut. Alte obiecte şi locuri pot fi contaminate

Charlie Rowley și Dawn Sturgess au fost spitalizați pe 30 iunie după ce au fost otrăviți la Novitchok. Femeia a murit săptămâna trecută. Un număr semnificativ dintre cele 400 de obiecte confiscate ar putea fi contaminate, iar investigația va dura câteva luni, a avertizat poliția. Nu sunt excluse alte contaminări ale obiectelor sau locurilor din zona afectată.

Experții au confirmat vineri prezența otrăvii Novitchok în sticla găsită în casa lui Charlie Rowley. Anchetatorii încă nu știu de unde provine recipientul. Sunt necesare teste suplimentare pentru a determina dacă otrava provine din același lot care i-a contaminat pe Serghei Skripal și pe fiica lui, Iulia, în martie.

Citeşte şi Otrava neurotoxică Noviciok a mai făcut o victimă. O femeie de 44 de ani a murit GALERIE FOTO

O cantitate modestă de neurotoxină a fost suficientă pentru a contamina cuplul britanic din Amesbury, femeia murind săptămâna trecută. 

Experţii au confirmat, vineri, prezenţa substanţei Noviciok într-o sticlă, în casa lui Charlie Rowley. Anchetatporii nu au descoperit încă de unde provine recipientul. În prezent, se fac teste pentru a determina dacă otrava provine din acelaşi tip de neurotocină care i-a contaminat pe fostul spion Serghai Skripal şi pe fiica lui, Iulia.