Persoanele cu vârsta de peste 90 de ani, premiate de primărie

Primăria Reşiţa a premiat vineri persoanele cu vârsta de peste 90 de ani din municipiu, 15 primind din partea administraţiei locale un premiu în valoare de 250 de lei, fiecare, precum şi pachete de Paşte.

18 apr. 2014, 14:33
Persoanele cu vârsta de peste 90 de ani, premiate de primărie

În acest fel, Primăria Reşiţa continuă tradiţia începută de sărbătorile de iarnă şi îi premiază pe vârstnicii din oraş care au depăşit pragul vârstei de 90 de ani.

Gertrude Prodanovici a împlinit 96 de ani chiar la începutul acestei luni. De şase ani este imobilizată la pat şi este îngrijită de o vecină. Aceasta a fost şi cea care i-a primit pe reprezentanţii Primăriei Reşiţa, care au venit cu cadouri, relatează Agerpres.

Gertrude este de etnie germană, a fost deţinut politic şi îşi acceptă soarta, dar are nevoie de companie. Noi o ajutăm cât putem şi venim cât de des ne permite timpul. Are şi ceva rude, însă nu sunt în Reşiţa„, a declarat Maria Demetrovici, una dintre vecine.

Cu patru ani mai tânără, Ana Rusulescu şi-a întâmpinat singură oaspeţii, cu bucurie şi emoţie.

Ne-a bucurat vizita celor de la Primărie că s-au gândit la noi, deşi, la vârsta asta e destul de greu, nu mai e cum a fost odată. Aş vrea să pot să fac mai mult, dar vârsta îşi spune cuvântul„, a afirmat Ana Rusulescu.

În municipiul Reşiţa nu mai trăieşte nicio persoană cu vârsta de peste 100 de ani.