Peste 10.000 de elevi din Târgovişte îngheaţă de FRIG ÎN CLASE. Cursurile au fost SUSPENDATE

11.000 de elevi din 17 unităţi de învăţământ din Târgovişte îngheaţă de frig în clase. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat că situaţia din Târgovişte este "un caz profund anormal, care ar trebui să intre imediat în atenţia organelor de anchetă".

04 dec. 2013, 13:58
Peste 10.000 de elevi din Târgovişte îngheaţă de FRIG ÎN CLASE. Cursurile au fost SUSPENDATE

Situaţie incredibilă în şcolile din Târgovişte. 11.000 de elevi şi 700 de profesori de la 17 şcoli şi licee din oraş îngheaţă de frig în clase.

Faptul că elevii şi profesorii îngheaţă de frig arată că primarul din localitate nu şi-a făcut treaba. Despre problemele sistemului de termoficare din oraş se ştia de multă vreme, iar Inspectoratul Şcolar General din Dâmboviţa a făcut nenumărate demersuri pentru a atrage atenţia autorităţilor locale asupra riscurilor existente. Vorbim nu doar despre desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional, ci şi despre sănătatea copiilor şi a profesorilor„, a declarat ministrul Educaţiei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a solicitat suspendarea orelor de curs în cele 17 şcoli şi licee din Târgovişte unde nu s-a finalizat montarea centralelor termice, până când sistemul de încălzire va fi funcţional.

Inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu, a declarat că Ministerul Educaţiei a fost informat cu privire la această situaţie şi se aşteaptă decizia acestuia.

Am avut o şedinţă cu cei 17 directori de şcoli, opt de la gimnaziu şi nouă de la licee, unde nu se furnizează căldură din cauză că nu s-a finalizat montarea centralelor şi le-am comunicat datele ferme pe care le am din discuţiile cu reprezentanţii primăriei. Avem de la primărie o adresă oficială cu termene. Ce am făcut noi, am informat ministerul cu privire la această situaţie’‘, a spus Băsceanu.

Situaţia din Târgovişte este generată de intrarea în insolvenţă a Termica, societatea nemaifurnizând niciun fel de serviciu din luna mai.

Conducerea Primăriei Târgovişte a venit încă de anul trecut cu o propunere de montare de centrale în şcoli, blocuri ANL şi sociale, precum şi în unele clădiri ale instituţiilor publice, însă a fost respinsă propunerea consiliului local, pe motiv că ar costa prea mult.

Consiliul Local Târgovişte a luat decizia montării centralelor termice abia în luna octombrie.