Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor Pro-Administraţie au pichetat sediul Ministerului Muncii

Peste 100 de sindicaliști din Federația Sindicatelor Pro-Administrație au pichetat, miercuri, sediul Ministerului Muncii, nemulțumiți de condițiile de salarizare din administrație.

28 sept. 2016, 09:02
Sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor Pro-Administraţie au pichetat sediul Ministerului Muncii

„Din cauză că avem o salarizare de subzistență am declanșat acțiunea de protest. Dacă discuțiile nu vor avea niciun rezultat vom continua acțiunile și de data aceasta vom ajunge să blocăm întreaga administrație locală. Cerem punerea în aplicare a legii salarizării unitare (Legea 284 n.r.), lege care este adoptată din 2010 și pe care suntem încadrați și care nu a fost pusă în aplicare. Vreau să vă spun că nu este adevărat că nu există bani pentru punerea ei în aplicare. Legea se putea pune în aplicare și cu creșterile care s-au dat, de 10 și 12% pentru că se puteau da aceste creșteri la diferența dintre salariul pe care îl are omul și cel din grilă”, a spus Silvia Moldovan, președintele Federației Sindicatelor Pro-Administrație.

Potrivit acesteia, administrația locală este aproape de desființare și sunt primării de comune unde mai sunt câțiva angajați din cauza salariilor mici.

„Din cauza salarizării cu salariul minim pe economie oamenii nu sunt atrași. Au răspunderi foarte mari, răspund în fața Curții de Conturi, în fața DNA și preferă să meargă cu un salariu puțin mai mare și ca vânzători, chiar dacă au studii superioare”, a precizat Silvia Moldovan, potrivit Agerpres.

De asemenea, aceasta a anunțat că sindicaliștii doresc să discute cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, nu cu alți reprezentanți ai ministerului.