Peste 800 de solicitări la AMBULANŢA Bucureşti, de Revelion

Revelionul a fost o noapte de coşmar pentru zeci de bucureşteni care au ajuns la spital. Ambulanţa a primit peste 70 de solicitări pe oră după miezul nopţii de la cei care fie au băut prea mult, fie au suferit răni din caza petardelor sau au încercat să se sinucidă, informează România TV.

RomaniaTV.net
01 ian. 2015, 08:46
Peste 800 de solicitări la AMBULANŢA Bucureşti, de Revelion

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) a înregistrat peste 800 de solicitări de miercuri seară de la ora 19,00 până joi dimineață, a declarat managerul instituției, medicul Alis Grasu.

Citeşte şi REVELION POLAR. Cea mai scăzută temperatură de Anul Nou din ultima jumătate de secol: MINUS 31 DE GRADE

Astfel, de miercuri de la ora 19,00 până joi dimineață SABIF a înregistrat 836 de solicitări, dintre acestea 494 fiind urgențe „de Cod galben și Cod roșu”.

„Urgențe de Cod roșu sunt acele urgențe care pun viața în pericol în primele minute precum accidentele auto, edemul pulmonar, infarctul miocardic. A fost o noapte cum sunt nopțile de Anul Nou. La noi nopțile de Anul Nou nu sunt deloc ușoare”, a afirmat medicul Alis Grasu.

Aceasta a mai spus că s-a constatat o creștere a numărului de solicitări în noaptea de Revelion, cu aproximativ 5% mai multe față de noaptea dintre 2013 și 2014.