Zeci de persoane au beneficiat ILEGAL de ajutoare sociale în Botoşani. Ce se întâmplă acum

Peste 80 de botoşăneni sunt în pragul executării silite, după ce au încasat ilegal ajutoare sociale de la stat. Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) a publicat recent lista debitorilor care trebuie să restituie banii primiţi fraudulos.

12 dec. 2014, 08:10
Zeci de persoane au beneficiat ILEGAL de ajutoare sociale în Botoşani. Ce se întâmplă acum

La cei 83 de oameni au fost găsite venituri nedeclarate, care au ieşit la suprafaţă în urma suprapunerii mai multor baze de date, informează monitorulbt.ro. Mulţi dintre cei care încasau ajutoare sociale nu au declarat şi faptul că primeau bani şi de la Agenţia de Plăţi şi Inspecţie în Agricultură (APIA).

Citeşte şi Cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale pe 2015, estimate la 54,83 miliarde de lei

După ce au fost puse cap la cap veniturile obţinute, s-a aflat că unele ajutoare nu erau luate pe merit, iar AJPIS trebuie să scoată banii de la beneficiari. Cei prinşi pe picior greşit au termen de şase luni pentru a restitui banii, fără majorări sau debite, de la momentul emiterii deciziei de impunere.

Citeşte şi Caz uluitor: O firmă din Botoşani face angajări, dar oamenii nu vor să muncească. Autorităţile, disperate

Numai la sfârşitul lunii mai, autorităţile trebuiau să recupereze nu mai puţin de 450.000 lei, în condiţiile în care peste o treime dintre botoşăneni primesc bani de la stat, dintre care 4.359 sunt beneficiari ai venitului minim garantat.