Peşte stricat din Spania, trimis la consum în România. Aproape două tone de crap au fost confiscate din duba unui român

Agenții de la Garda Civilă din Zaragoza au descoperit 1880 de kg de crap fără garanții sanitare care erau transportate cu o furgonetă spre România.

28 feb. 2017, 20:22
Peşte stricat din Spania, trimis la consum în România. Aproape două tone de crap au fost confiscate din duba unui român

Șoferul furgonetei era un român în vârstă de 27 de ani care venea din regiunea Extremadura, unde se pare că încărcase peștele, după cum scrie romanul.eu. Agenții au descoperit transportul întâmplător, pe autostrada A-2, după ce furgoneta a rămas oprită pe dreapta.

Aceștia s-au apropiat ca să vadă dacă șoferul avea nevoie de ajutor și după ce au văzut că mașina se lăsa foarte mult i-au cerut șoferului român să deschidă ușile furgonetei. În interiorul mașinii se aflau mai multe cutii cu crapi, în total 1.880 kg.

Tânărul nu avea documente care să demonstreze proveniența peștelui și nici traseul pe care ar fi trebuit să-l parcurgă. Furgoneta și marfa au fost confiscate și ancheta care a urmat a descoperit faptul că șoferul venise special din România. După ce a încărcat peștele în Extremadura ar fi trebuit să mai facă o oprire în Italia.

Nu este prima intervenție a autorităților spaniole care surprinde transporturi ilegale de pește către România, unde ar putea ajunge în circuitul de consum.